*Nettavisen* Nyheter.

Sønnen døde da pappa skulle ta bilde

Foto: - (Wikipedia Commons)

Far og sønn skulle fotografere hverandre på kanten av stupet. Da gikk det galt.

07.08.09 09:05

En 17 år gammel dansk gutt døde av skadene etter en fallulykke i Jotunheimen torsdag ettermiddag.

Ulykken skjedde på Tjørnholstindene, som ligger sør for Gjende og nord for Leirungsdalen. Gutten var på tur samen med sin far. Det var han som varslet om ulykken, skriver gd.no.

- Steinblokk løsnet
- Gutten var 17 år gammel og fra Danmark. Han var på tur med faren, og de to teltet i Leirungsdalen og var på tur til Søndre Tjørnholstind. Ifølge redningsmannskapene skjedde ulykken da de to skulle ta bilder ved en steinblokk. Blokka løsnet, og gutten falt 30 til 40 meter ned, sier operasjonsleder Tom-Roar Ellingsberg ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Nettavisen ved 17.30-tiden.

Like før hadde faren stått ved den samme steinblokka mens sønnen fotograferte ham. Blokka løsnet etter at de to byttet plass.

Døde på stedet
Faren til gutten ringte politiets nødtelefon klokken 13.10. Han fortalte da at gutten var bevisstløs, men at han pustet.

Luftambulansen ble sendt til stedet, men gutten døde før ambulansen nådde fram.

- Avdøde er brakt til sykehus i Trondheim med Sea King, og der får faren oppfølging. Moren er varslet om ulykken og er på vei til Norge, opplyser Ellingsberg.

- Ren ulykke
- Han ble erklært død på stedet. Vi anser dette som en ren ulykke, og vil ikke etterforske saken, uttalte operasjonsleder Edmund Tofthagen ved Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen.

Tjørnholstindene består av to topper på 2330 og 2310 meter over havet og ligger i et populært turområde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag