Sønnen hennes fikk sms fra narkotikalanger

En narkolanger i Østfold er pågrepet av politiet etter at hun feilsendte en SMS til politioverbetjent Lisbeth Edvardens sønn. - Sønnen min fikk tilbud om å kjøpe ecstasy, og da var det bare å sjekke på nett hvem som står bak mobilnummeret det kom fra, forteller Edvardsen.

En narkolanger i Østfold er pågrepet av politiet etter at hun feilsendte en SMS til politioverbetjent Lisbeth Edvardens sønn. - Sønnen min fikk tilbud om å kjøpe ecstasy, og da var det bare å sjekke på nett hvem som står bak mobilnummeret det kom fra, forteller Edvardsen. Foto: (BYGDEPOSTEN)

- Hun avslørte seg selv på den aller enkleste måte, sier politioverbetjent Lisbeth Edvardsen.

14.05.11 13:23

MODUM: Forrige uke hadde politioverbetjent Lisbeth Edvardens sønn (9) en noe uvanlig sms-kontakt med en fremmed dame. Etter å ha fått et par i første rekke uskyldige og intetsigende SMS som helt åpenbart ikke var ment for niåringen, kom det store tilbudet på torsdag:

«Har du noe ting & tang? Er du interessert i tabletter og ecstasy?»

- Vi pleier å følge med på telefonen hans, og det var det jo også grunn til nå, sier mamma og Modum-betjent Edvardsen lakonisk til Bygdeposten.

Avslørt på enkleste måte
Den aller første meldingen fra det ukjente nummeret fikk stå ubesvart, men Edvardsen tok et raskt nettsøk for å avklare hvem som var avsender.

- Nummeret tilhørte en dame i Østfold, som vi ikke har kjennskap til, forklarer hun.

- Men da melding nummer to kom, tok vi foreldre over kontakten og ringte nummeret.

Sønnen var ikke særlig komfortabel med å få meldinger fra en fremmed, og faren ga Østfold-damen beskjed om å ikke sende flere meldinger.

- Vi fikk forsikringer om at dette ikke skulle gjenta seg, og forklaringer som gikk på at mobilen hennes hadde vært lånt av andre.

Likevel gikk det altså ikke mange dagene før niåringen fikk direkte forespørsel fra narkolangeren.

- Ja, selv etter en slags advarsel fra oss, gikk hun faktisk i baret og avslørte seg selv på den aller enkleste måte, kommenterer Edvardsen, som har sett bruk av SMS før i tilsvarende saker.

- Men denne selgeren var ikke så avansert at hun brukte noen form for koder, heller, konstaterer hun.

Niåringen var hjemme med begge foreldrene da meldingen kom. – Vi tok jo dette med ro, ettersom vi skjønte hva som skjedde, sier Edvardsen.

- Gutten selv leste jo også meldingen, men han har jo ikke noe forhold til begreper som “ecstasy”, så vi avventet med å forklare saken videre for ham.

- Nå er det bare kult
I stedet tok hun umiddelbart kontakt med politikolleger i Østfold politidistrikt.

I løpet av lørdagen var damen bak SMS’ene pågrepet, og narkotikabeslaget et faktum.

- Da fortalte jeg niåringen min i korte trekk hva som hadde skjedd. Og nå synes han hele greia er bare kul. Han er temmelig fornøyd med slutten på historien, at den ukjente damen nå er satt i politiets varetekt, smiler hun.

- En politisønn er kanskje minst like opptatt av slike saker som en gjennomsnittsniåring?

- Han er helt klart litt opptatt av sånt. Og det kan kanskje sees i sammenheng med hva jeg jobber med, medgir hun.

- Men han er likevel klar på at det er altfor tidlig å avgjøre hva han skal jobbe med seinere i livet.

Større enn brukerdose
Etter at hun fikk beskjeden fra Østfold-politiet, har hun latt saken ligge for sin del.

- Det er der de skal jobbe med denne saken. Men straffereaksjonen vil også gå på oppbevaring av narkotika, for her er det snakk om et kvantum som er større enn en brukerdose, avslutter overbetjenten.

Les flere saker fra Bygdeposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.