Gå til sidens hovedinnhold

- Sønnen min skulle drepes

Sønnen til Ullensaker-ordfører Harald Espelund ligger på sykehus etter å blitt funnet knivstukket og forlatt.

Harald Espelunds yngste sønn ligger alvorlig skadet på Ullevål universitetssykehus, etter at han ble knivstukket og etterlatt ved Hellesjøveien i Sørum torsdag kveld i forrige uke.

En 18 år gammel kamerat av ordførersønnen ble raskt pågrepet og siktet i saken.

Ullensaker-ordføreren mener 32-åringen ble utsatt for et brutalt og planlagt drapsforsøk.

– Han tok med seg sønnen min ut i skogen for å likvidere ham, sier ordføreren til Romerikes Blad.

– Ligger i koma
Ifølge Espelund er sønnen fortsatt veldig alvorlig skadet etter knivstikkene han ble påført.

– Situasjonen forverret seg etter en operasjon. Han ble liggende i koma. Men jeg fikk snakket med ham mens han fortsatt var våken, sier den kjente Frp-ordføreren.

Espelund sier sønnen har fortalt at han ble utsatt for et uprovosert angrep av den siktede 18-åringen.

– Både sønnen min og denne 18-åringen driver med musikk. Torsdag ble min sønn spurt om å være med på en spillejobb i Sørum. Det hele viste seg å være iscenesatt, sier Espelund.

– Det var sønnen min som kjørte, mens denne 18-åringen satt på og staket ut kursen. Det var bare han som visste hvor de skulle. Men framfor å vise veien til et spillelokale, ble sønnen min dirigert ut på en lite trafikkert vei, fortsetter ordføreren.

– Uprovosert angrep
Ute på den avsidesliggende veien skal 32-åringen ha blitt utsatt for det ordføreren karakteriserer som et uprovosert angrep.

– 18-åringen mente at han hørte noen ulyder fra bilen og fikk sønnen min til å stoppe. Han gikk deretter ut av bilen og over til førersiden, før han åpnet døra og knivstakk sønnen min to ganger i ryggen og en gang i magen. Det hele var fullstendig uprovosert, hevder Espelund.

Ifølge ordføreren har sønnen fortalt at han deretter ble frarøvet både mobil og lommebok, før 18-åringen satte seg i bilen og kjørte fra den hardt skadede 32-åringen.

Han ble funnet av to personer i en forbipasserende bil. Personene varslet politi og ambulanse, og startet livreddende arbeid på stedet.

Les mer:
– Erkjenner at han stakk med kniv
Etterlyser vitner etter knivstikking
Pågrepet etter knivstikking
– Mistanken er styrket

Ventetiden er vanskelig
Harald Espelund hadde akkurat kommet tilbake fra en bursdagsmiddag for hans eldste sønn da han ble varslet om at yngstesønnen var knivstukket og fløyet til sykehus.

– Det er helt uvirkelig det som har skjedd. Ventetiden og usikkerheten er det verste, sier han.

Ordføreren sier det er helt uforståelig det sønnen har blitt utsatt for.

– Jeg skjønner ikke hva motivet er. Min sønn har aldri hatt en eneste uvenn. Han er bare snill og hyggelig, sier Espelund.

Ifølge Ullensaker-ordføreren har sønnen og den siktede mannen kjent hverandre lenge.

– De var mye sammen for fire-fem år siden. Så forsvant 18-åringen til et annet miljø en del år, før han kom tilbake for en stund siden, forteller han.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn