RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Sony)

Sony: - Dette er helt feil

Sist oppdatert:
Kilder hevder PS3 vil få en komplett overhaling av brukergrensesnittet før året er omme. - Fullstendig usant, sier Sony.

(Spill): Ifølge nyhets-bloggen VG247 vil Playstation 3 få et nytt brukergrensesnitt og nye funksjoner når system-programvaren oppdateres til versjon 3.0 i løpet av året.

Uten å opplyse informasjon om kilden skriver nettsiden at de har blitt fortalt at firmware 3.0 er «et helt nytt system» og beskrevet som en enorm overhaling.

Omdømmesystem

Nyhetene skal inkludere et omdømmesystem slik at spillere kan evaluere hverandre. Det skal også bli lagt inn et klagesystem hvor brukerne kan ta en skjermdump av hva som skjer på skjermen og rapportere det til Sony.

Oppdateringen av spill skal også bli mulig å utføre i bakgrunnen og versjon 3.0 skal ifølge kilden ha støtte for HDMI-video og digital optisk lyd ut samtidig.

Kommunikasjonsjef Patrick Seybold i Sony Computer Entertainment America har imidlertid gått ut å avkreftet ryktene på det sterkeste.

- Disse ryktene er fullstendig usanne. Ingenting har blitt annonsert eller bekreftet rundt kommende systemvare i Playstation, og dette er bare ville spekulasjoner, uttaler han.

I dag er vi kommet frem til versjon 2.8 av systemet, og ofte representerer det noe ekstra når man går et heltall oppover. Det var imidlertid ikke tilfellet da PS3 ble oppgradert fra versjon 1.9 til 2.0. Da var de største nyhetene mulighet for å sette opp spillelister og justere menyen etter eget ønske samt at det ble mulig å skru PS3-en av og på ved hjelp av Playstation Portable.

Det var først ved versjon 2.4 at systemprogramvaren i PS3 fikk seg en solid overhaling. Blant annet ble menysystemet tilgjengelig mens et spill er i gang.

Endlig priskutt?

Prisen på Playstation 3 har også vært gjenstand for spekulasjoner den senere tiden. Skal vi tro en annonym kilde vanligvis så troverdige Ars Technica har snakket med kommer det ikke til å gå lang tid før PS3 kommer til å få et priskutt. Ifølge kilden vil dagen 80GB-versjon av PS3 snart være utsolgt, og 120 GB-versjonen vil ta over helt.

Men dette skal ifølge kilden bare følges opp med et kutt i prisen i sammenheng med lanseringen av PS3 Slim i løpet av høsten, på samme måte som Sony lanserte en mindre utgave av PS2 i sin tid.

Hvor stort prisfallet kommer til å være, og når i løpet av høsten det vil komme er det foreløpig ingen som sier noe om.

Den samme kilden hevder også at dagen Xbox 360 Pro kommer til å forsvinne, og at dagens Elite-enheter kommer til å få et kraftig priskutt i begynnelsen av september.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere