*Nettavisen* Nyheter.

Sony avslår Playstation-mobil

Foto: (Sony)

Sony Ericsson får ikke bruke Playstation-merkevaren.

20.01.09 12:21

(Spillmagasinet): Ryktene om en Playstation-mobil har dukket opp her og der, men ble allerede høsten 2007 avkreftet av Sony.

Flere publikasjoner hadde den gang nærmest bekreftet påstandene, og sonysjef Jim Ryan ble sitert i Economic Times of India med følgende:

- Playstation er beviselig en suksess og det samme er Sony Ericsson. Konvergens mellom de to er definitivt plausibelt.

Sony gikk straks etter ut og avkreftet påstanden, og fortalte til bransjenettsiden Gamesindustry at Ryan var feilsitert.

- Jim Ryan ble feilsitert av Economic Times of India på dette temaet. Vi jobber for tiden ikke sammen om å lage en Playstation-telefon, sa Sony.

Det viser seg imidlertid at Sony-Ericsson lenge har ønsket å lage en telefon basert på Playstation-merket for å kapitalisere på det voksende spillmarkedet. Sony nekter på sin side å la mobilprodusenten bruke varemerket.

Årsaken skal ifølge nettsiden Mobile Today være at de tekniske spesifikasjonen ikke lever opp til forventningene til hva en «Playstation» skal klare.

- Vi føler at tekniske spesifikasjonene akkurat nå ikke er høye nok til plassere et så prestisjetungt varemerke på en telefon, sier en talskvinne for Sony Ericsson til nettsiden.

Selskapet buker allerede varemerkene Cybershot og Walkman på telefonene sine. Ifølge Sony Ericsson er en Playstation-mobil heller ikke en umulighet en gang i fremtiden.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.