RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sony avslører Playstation Move

Sist oppdatert:
Blåkopi av Nintendo Wii? Her er detaljene og de første bildene.

På Games Developer Conferance i San Fransisco har Sony avduket den endelige versjonen av sin bevegelsesfølsomme kontroller. Det var ryktet at navnet ville bli «Arc» eller «Gem», men Sony falt til slutt ned på «Move».

Se Sonys pressekonferanse lenger ned i artikkelen (video).

De nye kontrollerne er til forveksling lik oppsettet til Nintendo Wii, med én hovedkontroller som registrerer bevegelse på skjermen og én tilleggskontroller hvor du kan kontrollere hvor for eksempel spillfiguren skal gå.

Skifter farge etter omgivelsene

Hovedkontrolleren har en lysende kule på toppen. Utgangsfargen er hvit, men kulen endrer farge i forhold til fargene i rommet bak spilleren for at Playstation Eye-kameraet ikke skal bli forvirret. Denne kontrolleren er 20 centimeter høy, rundt 5 centimeter bred og veier 145 gram.

Hovedkontrolleren har gyroskop og akselerometer som registrerer beveglse langs tre akser samt en sensor for jordmagnetisme. Den støtter dirring, har en analog avtrekker og handleknapper inkludert de ikoniske playstationknappene.

Tilleggskontrolleren har ingen bevegelsesfølsom teknologi, men har en analog styrepinne, et styrekryss og playstationknappene kryss og runding. Tilleggskontrolleren er cirka 14 centimeter lang, rundt 4 centimeter bred og veier 95 gram.

- Under 100 dollar

Sony har ikke offentliggjort prisen på de nye dingsene, men har forklart at en startpakke med de to kontrollerne, kameraet og en oppstartsdisk ikke vil koste mer enn 100 dollar. I USA. Noe som gjerne betyr «ikke mer enn 1000 kroner» her til lands. En rekke forskjellige pakker med og uten kamera, spill og Playstation 3-konsollen er planlagt.

I likhet med Sixaxis- og Dualshock 3-kontrollerne har Move-kontrollerne innebygde lithium-ion-batterier som kan lades opp med den samme USB-kabelen som «de gamle» kontrollerne.

Se de offisielle bildene av Playstation Move:

2984

Klikk på ikonet øverst til høyre for å se bildene i stort format.

Bred støtte fra utviklere

Playstation Move skal lanseres i løpet av høsten. Innen utgangen av finansåret 2010, som slutter 31. mars 2011, lover Sony at mer enn 20 spill som støtter kontrollerne vil være lansert.

Sony har annonsert støtte fra over 30 forskjellige utviklere, inkludert Activision, Capcom, Disney, EA, Ubisoft, Konami, Namco Bandai, Tecmo Koei, SEGA, Square Enix, Warner Bros. og THQ. Her er hele listen.

Blåkopi av Nintendo Wii?

Som du kan se av bildene og spesifikasjonene likner Playstation Move veldig på kontrollerne til Nintendos Wii. Og det er ikke tvil om at Sony har latt seg inspirere tungt av suksessen til sin japanske konkurrent.

Men ifølge bloggen Kotaku, som har prøvd kontrollerne, er det forskjeller også.

Først og fremst hevder bloggeren at Sony har bygget smartere kontrollere som ikke lar seg forvirre av at du peker utenfor TV-skjermen. Det sørger blant annet den lysende ballen på toppen av kontrolleren for.

Playstation Move kan også registrere bevegelse langs z-aksen, altså mot og fra skjermen. Dette sliter Wii med uten MotionPlus-tillegget.

Vi kan også set at Playstation Move har færre knapper enn Wii-kontrollerne, de er ikke forbundet med en ledning og kontrollerne er oppladbare.

Tilleggskontrolleren til Playstation Move mangler, i motsetning til Wii, teknologi som registrerer bevegelse. Det er ikke fastslått at dette blir den endelige løsningen, men i så fall krever boksespill som «Dukes» to hovedkontrollere.

Her kan du se hele pressekonferansen til Sony:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere