Gå til sidens hovedinnhold

Sony Ericsson avviser Microsoft

Sony Ericsson kommer ikke til å slippe Microsoft inn i selskapets telefoner. Foreløpig er Symbian-systemet den klare favoritten i P800-lignende mobiltelefoner.

Microsoft er på krigsstien i mobilbransjen. Under den pågående Telecom World-messen har selskapet gjort det helt klart at mobiltelefoner er et stor satsingsområde. Men reaksjonen fra produsentene er så langt kald.

Brøt kontakten
Sony Ericsson gjør det blant annet helt klart at Microsoft ikke er på agendaen. "Gamle" Ericsson inngikk i sin tid et samarbeid med Microsoft, men dette havarerte lenge før det ble produkter av det.

Selskapets seneste smartphones, deriblant P800, er basert på mobilbranjens eget Symbian-system. Hva som kommer på nye modeller er foreløpig uklart. Sony Ericsson vurderer for tiden flere mulige løsninger, der også Linux er nevnt.

- Vi utelukker ikke alternativer, men vi har ingen umiddelbare planer om å kjøpe en lisens til Series 60, sier utviklingssjef Per Aspemar i Sony Ericsson til Svenska Dagbladet.

Skyr Bill Gates
Series 60 er et operativsystem som er utviklet av Nokia. Operativsystemet selges gjennom mobilbransjens felleseide Symbian, men det er altså Nokia som står bak systemet.

Det eneste som virker helt klart er at Sony Ericsson skyr Microsoft. Flere av de store mobilprodusentene har tidligere gitt tydelig uttrykk for at de ikke vil ha noe med programvaregiganten å gjøre. Overraskelsen var derfor stor når det ble klart at Motorola har inngått ekteskap med Microsoft.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett