RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sony Ericsson slår Nokia

I løpet av høsten har Sony Ericsson varslet at de vil slippe sin første mobiltelefon for UMTS-nettet. Rett over nyttår vil operatøren Tre begynne å selge den. Dermed kommer Sony Ericsson før Nokia.

Tre er den internasjonale mobiloperatøren som har flest UMTS-nett i drift. Selskapet har kommersiell drift i Italia, Storbritannia, Australia, Østerrike og Sverige. Til nå er det Motorola og japanske NEC som har levert telefoner til operatøren.

Nokia ikke gode nok
Nylig ble det bestilt tre millioner nye mobiltelefoner fra de to produsentene. Tre lover også at Sony Ericsson snart er inne i varmen. En talsmann for Tre sier den svensk-japanske produsenten blir neste leverandør.

Finske Nokia er foreløpig ikke aktuell som leverandør fordi selskapets eneste UMTS-telefon ikke takler levende bilder. Videokonferanser har vært en av de elementene som Tre har brukt mest i markedsføringen av det nye mobilsystemet.

Store investeringer
Ifølge NyTeknik har det globale Tre-konsernet i dag rundt 520 000 kunder. Målet for året er å ha en million kunder både i Italia og Storbritannia før året er omme.

Siden nyttår kan Tre notere inntekter på rundt 235 millioner kroner. Selskapet har totalt investert 125 milliarder kroner i lisenser og nettverksutstyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere