RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sony Ericsson snart forbi Palm

Sist oppdatert:
Sony Ericsson er i ferd med å gå forbi Palm med salg av sine [«]smarte telefoner[»] viser nye tall
Det er Dagens Industri som skriver dette torsdag.

Sony Ericsson er den eneste av de store mobiltelefonprodusentene som fortsatt går med tap, men ting ser ut til å gå i riktig retning etter at selskapet økte omsetningen med 18 prosent i andre kvartal 2003.

Salget av smarte telefoner økte imidlertid med over 4.700 prosent fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år, og Sony Ericsson ventes snart å gå forbi Palm, som er en av verdens fremste produsenter av håndholdte PCer.

Såkalte smarte telefoner regnes etter hvert som et substitutt til funksjonene som fås på håndholdte PCer.

I andre kvartal 2003 solgte Sony Ericsson 165.000 smarte telefoner, flest av modellen p800, mens Palm solgte 210.000 enheter. Fortsetter Sony ericsson veksten vil selskapet gå forbi Palm allerede i tredje kvartal 2003.

Sony Ericsson har en markedsandel på 15 prosent innen smarte telefoner, mens Nokia er klar nummer en med en markedsandel på 78 prosent. Tar man med håndholdte PCer er Nokias markedsandel på 49 prosent og Ericssons på omlag 9,5 prosent, viser ferske tall fra det britiske analysebyrået Canalys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere