*Nettavisen* Nyheter.

Sony lanserer betaltjeneste til PS3

Foto: Seth Perlman (AP)

Lover «helt ny opplevelse» med Playstation Plus.

17.06.10 10:40

For å spille mot andre mennesker over nett via Xbox Live har Microsoft krevd betaling fra sine kunder med Xbox 360. På Playstation har denne muligheten vært gratis gjennom Playstation Network.

I forkant av spillmessen E3 i Los Angeles var det forventet at Sony ville slippe detaljene for et betalingsprogram for sine nettjenester, og konsollprodusenten bekreftet forventningene.

Tjenesten kalles Playstation Plus, og lanseres i Norge 29. juni 2010.

HTML EMBED

395 kroner i året

Sony var raskt ute med å forsikre at dagens gratis nettverkstjenester vil fortsette slik de er i dag. Det vil si at du kan spille mot venner, samle trofeer, sette opp vennelister og handle spill i Playstation Store som før.

- For spillere som vil utvide og forsterke spillopplevelsen, lanserer vi Playstation Plus. Tjenesten vil gi tilgang til eksklusivt innhold og spesialiteter, opplyser Sony i en pressemelding.

Abonnement kan kjøpes for enten tre eller tolv måneder av gangen, og koster henholdsvis 119 og 395 kroner. Det bekrefter Nordisk Film, distributøren av Playstation i Norge, til Spillmagasinet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvilke fordeler?

Eksklusivt innhold er vel og bra, men nøyaktig hvilke fordeler er det Sony har planlagt for deg som kan tenke seg å åpne lommeboken? Sony hevder medlemmer får verdier for minst 1800 kroner i året, og lover følgende:

Prøv hele spill. Medlemmer vil ha tilgang til fullversjoner av utvalgte PS3- og PSN-spill inkludert «PSone Classics». Spillene vil bare være tilgjengelige for en bestemt periode. Ifølge den norske nettsiden for Playstation Plus er denne perioden begrenset til én time. Dersom du velger å kjøpe spillet senere, vil du beholde lagringene i spillet samt eventuelle trofeer du har låst opp.

Spill. Medlemmer vil ha gratis tilgang til utvalgte nedlastbare PS3- og PSN-spill inkludert «PSone Classics» og «Minis». Spillene vil være ubegrenset tilgjengelige så lenge du er medlem.

Spesialinnhold. Enkelte avatarer og temaer vil være tilgjengelige for medlemmer uten ekstra kostnad.

Rabatt. Medlemmer vil få rabatt på utvalgte spill til PS3 og Playstation Portable (PSP). Spillene skal variere fra måned til måned.

Tidlig tilgang. Medlemmer vil få tilgang til utvalgte betatester, spilldemoer og videoer før de blir tilgjengelig for alle.

Automatisk nedlasting og oppdatering. PS3 vil automatisk laste ned og installere utvalgte demoer og spilloppdateringer for Playstation Plus-medlemmer. Oppdateringer av systemvaren vil også lastes ned, men ikke installeres, da de krever ny godkjenning av brukerlisensen. PS3 vil slå seg på til et valgt tidspunkt for å laste ned oppdateringer, og deretter slå seg av.

Vi regner med at automatisk nedlasting og oppdatering vil være en valgfri funksjon.

Sony opplyser at Playstation Plus kun vil være tilgjengelig fra nettbutikken Playstation Store via PS3, og krever at du oppdaterer systemprogramvaren i konsollen til versjon 3.40. Denne oppdateringen blir tilgjengelig 29. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.