*Nettavisen* Nyheter.

Sony viser frem «Killzone 3»

Foto: (Guerilla Games)

Her er de første bildene og detaljene.

26.05.10 09:18

Playstationsjef Jack Tretton forsikret i mars at «Killzone 3» var under utvikling, og ikke helt uventet bekrefter Sony nå spillet og melder at «Killzone 3» vil ha støtte for full stereoskopisk 3D.

HTML EMBED

Innholdsprodusent James Gallagher i Sony Computer Entertainment Europe har testet spillet hos Guerilla Games i Amsterdam.

ANMELDELSE: «Killzone 2»
ANMELDELSE: «Killzone»

- Mer variasjon i «Killzone 3»

Han skriver i et innlegg på den offisielle playstationbloggen at «Killzone 3» fortsetter hvor «Killzone 2» slutter, og at spillet er en større opplevelse når det gjelder skala og ambisjoner.

- «Killzone 3» vil ha mer variasjon, flere typer fiender, massive områder og et bredere syn på planeten Helghan og dets mange terreng, skriver Gallagher.

Sony skriver i en pressemelding at «Killzone 3» dessuten har et nytt system for nærkamper. Nettstedet Eurogamer er blant få spillmedier som har testet «Killzone 3», og skriver i sin forhåndsomtale av spillet at de nye kampteknikkene fungerer tilfredsstillende.

Hit a trooper standing next to a low wall and he'll stumble over it, presenting the perfect opportunity for a finishing back stab. Engage him out of cover and you're likely to be treated to a gruesome eye-stabbing move, accompanied by a wrenching twist of the knife and a sound like a goose hitting a jet turbine.

- Eurogamers forhåndsomtale av «Killzone 3»

Administrerende direktør Hermen Hulst i Guerilla Games forklarer til bloggen at spillernes tilbakemeldinger på «Killzone 2» har hatt betydning for utvikling av «Killzone 3».

- En generell respons på «Killzone 2» var at spillet hadde for mange «korridorer». Vi må tilpasse dette vel vitende om at mange samtidig likte spillestilen. Vår plan for å løse det dilemmaet med enorme variasjoner i hvordan du kan spille «Killzone 3». Allerede fra starten vil vært brett ha sin egen følelse, forklarer Hulst.

Luftkamper

Sony bekrefter at spillere vil få fly med jetmotorer på ryggen i «Killzone 3». Brettet som vises fram i Amsterdam finner sted i et arktisk landskap og viser hvordan jetmotorene fungerer - både for spilleren og fienden - såkalt Jetpack Troopers.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Guerilla Games)

Gallagher forklarer at jetpacks fungerer som et unormalt stort hopp som sender deg langt opp i luften. I luften bruker du støtmotorer for å bevege deg fremover før du blir nødt til å lande igjen.

- Med luftkamper trenger man naturligvis mye mer plass. De store områdene i «Killzone 3» gjorde det mulig å inkludere denne typen fiender, sier Hulst.

Bekrefter flerspiller

Guerilla Games har ikke avduket detaljer rundt flerspilleren i «Killzone 3», men Hermen Hulst bekrefter at en solid porsjon av spillets utvikling er viet flerspilleren.

- Vi omtaler flerspilleren som «den andre halvdelen av spillet», og med det mener vi at flerspiller er like viktig for oss som enspilleren. Nøkkelpersoner er involvert på dette området, og jeg kan love virkelig innovasjon. Akkurat nå ser vi på all tilbakemeldingen fra «Killzone 2», spesielt rundt tilgjengelighet, sier Hulst.

«Killzone 3» utvikles eksklusivt til PS3. I skrivende stund er slippdato ikke annonsert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Guerilla Games)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.