RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonys nye iPod-utfordrere

Sist oppdatert:
Sony lanserer to nye Walkman-serier.

Hakk i hel på Apple, lanserer nå Sony to nye serier med digitale mediespillere. Både Walkman A- og S-serien støtter åpen plattform som inkluderer Windows Media-teknologi, noe som gir forbrukeren flere valgmuligheter for nedlasting, kontroll og styring av musikk-, video- og foto-samlinger.

Som to dråper vann
Mens nyhetene fra Apple er forskjellige både i form, størrelse og lagringskapasitet, ser de to nykommerne fra Sony svært like ut.

Begge spillerne har Windows Media Player 11 og QVGA LCD-skjermer som viser 30 bilder per sekund. Walkman-spillerne er selvsagt kompatible med en rekke andre Sony-produkter som Playstation 3 og Sony GIGA JUKE®.

Batterikapasiteten på mediespillerne gir opptil åtte timer med videoavspilling for A810-serien og ni og en halv time for S610-serien. Når det gjelder avspilling av musikk har begge spillerne kapasitet på opptil 33 timer.

Du kan velge mellom størrelsene 2 eller 4 gigabyte og hele fem forskjellige farger.

Prisen ligger på 950 kroner for den rimeligste modellen og 1350 for den dyreste.

Åpen plattform
Spillerne støtter det sikkerhetsforbedrede formatet Microsoft Windows Media Audio (WMA), i tillegg til ikke-beskyttet AAC, mp3, bilder av formatet JPEG, AVC (H.264/AVC) Baseline Profile og MPEG-4 video kodeks.

- Ved å lansere en åpen plattform gir Sony forbrukerne flere valgmuligheter, større fleksibilitet og flere bruksområder. Til syvende og sist kan forbrukerne nå selv avgjøre hvordan de vil kjøpe og bruke innhold, slik at de får maksimal nytte og glede av sin nye Walkman, sier produktsjef i Sony Norge Ole-Magnus Lervik Zmuda i en pressemelding.

Sony ønsker med de nye spillerne å markere en kurs i retning av åpne systemer som gir brukeren full frihet og maksimal nytte og brukervennlighet. Som en konsekvens av dette vil Sony fase ut CONNECTTM Music Service basert på Sonys ATRAC lydformat i Europa. Utfasingen vil ifølge selskapet starte før mars 2008 og skje regionvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere