Gå til sidens hovedinnhold

Sophie Elise: - Fikk råd fra politiet om å fjerne blogginnlegg om Mannegruppa Ottar for min egen sikkerhet

- Jeg blir litt sint for at det måtte bli tatt ned, men samtidig forstår jeg det og jeg vil jo ikke at noe farlig skal skje, skriver bloggeren.

Blogger Sophie Elise Isachsen skriver på sin egen blogg at hun har slettet et innlegg om Mannegruppa Ottar etter råd fra politiet.

- Vil ikke at noe farlig skal skje

«Jeg er jo ikke medlem av gruppa og får ikke sett hva de skriver, men det var tydeligvis så ille at det ikke var trygt for meg å ha innlegget oppe. Hvilken forskjell det gjør at innlegget nå er nede forstår jeg ikke, og jeg blir litt sint for at det måtte bli tatt ned, men samtidig forstår jeg det og jeg vil jo ikke at noe farlig skal skje,» skriver Isachsen.

Nettavisen var tirsdag i kontakt både med hatkrimgruppen og Seksjon for vold og sedelighet i Oslo politidistrikt. Det foreligger ingen anmeldelse i saken, på nåværende tidspunkt.

- Sophie Elise er for tiden på ferie i utlandet. Vi har fortløpende dialog med politiet. Og vi vil gå til anmeldelse så fort hun er tilbake i landet, opplyser manager Marte Schei til Side2.

Siden Isachsen er den krenkede part, er det hun personlig som må anmelde saken.

Managementet og Isachsen var i kontakt med politiet også tirsdag kveld etter at reaksjonene etter det nå slettede innlegget eskalerte.

Trusler om vold

Marte Schei oppgir at de nå samler materiale og informasjon til en anmeldelse etter at flere medlemmer av Mannegruppa Ottar har kommet med trusler om vold og voldsutøvelse.

- Vi har en løpende gjennomgang om det som skrives om Sophie Elise. Dessverre er det en del av hverdagen. Men her har ytringer blitt til oppfordringer til fysisk handling og det tar vi særdeles alvorlig, sier Schei til Side2.

Årsaken til at Sophie Elise tok ned siste innlegg er at hun nå ønsker at saken skal tas videre politiets kanaler.

- Generelt så ønsker verken vi eller politiet å gi mannegruppa mer oppmerksomhet. Vi skal ikke ha en rettegang i bloggsfæren, men vil gi ro til at politiet kan jobbe med dette, sier Marte Schei.

Navnga mennene

Sophie Elise Isachsen omtalte først «Mannegruppa Ottar» i forrige uke. Et bilde av henne av seksuell karakter ble spredt i gruppen, og Isachsen navnga da flere av mennene.

Isachsen gikk tidligere i år til retten for å hindre spredningen av dette bildet. I sommer fortalte hun om hvordan hun hadde opplevd det, og ønsket en debatt om hevnporno. Saken ble henlagt på bevists stilling.

Tusenvis melder seg ut

Etter Isachsens blogginnlegg har «Mannegruppa Ottar» fått mye negativ medieomtale, og det har blitt kjent at medlemmer av gruppen har hetset flere unge kvinner.

Samlet har dette ført til at tusenvis har meldt seg ut av Facebook-gruppa.

Tirsdag ettermiddag hadde gruppen vel 35.000 medlemmer. Klokken 22.00 tirsdag kveld var medlemstallet nede i 31.599. Onsdag formiddag klokken 10 har gruppen 28.581 medlemmer.

Administrator av «Mannegruppa Ottar», Kay Erikssen, uttalte til Nettavisen tirsdag kveld at de, til tross for tusenvis av utmeldelser, har stor pågang av folk som ønsker å bli medlem.

- Vi har rundt 7.000 som venter på å komme inn, sa Erikssen da.

- Vitser om sex med barn

Blogger Linn Winsnes Rosenborg er en av de som har reagert kraftig på gruppens innhold.

- De som ikke forstår signaleffekten det har å velge og være medlem i en gruppe som dette, har misforstått noe radikalt og viktig, skriver hun i sin blogg.

Eirik, som har bloggen MannOmAlt, skriver at han var medlem av gruppen i en kort tid, men at han måtte melde seg ut på grunn av slike hendelser:

- Vitser om sex med barn, syke bilder av vrengte organer. Trusler mot folk som rapporterte bildene og en enighet om at de som snakket negativt om gruppen, burde bli flådd levende, skriver han på sin blogg.

Kommentarer til denne saken