I et blogginnlegg lørdag fortalte en av Norges mest populære bloggere - Sophie Elise Isachsen (20) - at hun hadde revet ned plakater som sirkus Arnardo hadde hengt opp i området hvor hun bor i Oslo.

- Ville lett tatt en smell eller tusen for det jeg tror på
I innlegget med tittelen «Alle bør gjøre dette!» oppfordret hun andre til å gjøre det samme.

«Da jeg var ute og gikk idag sto noen fra Cirkus Arnardo og hengte opp plakater i området rundt hvor jeg bor.. Jeg har jo ikke akkurat lagt skjul på at jeg hater sirkus og har blandt annet blitt vist fingeren til av folk som jobber på cirkus, jaget bort og truet fordi jeg har vært tydelig i mitt budskap. Vel, I dont give a fuck, ville lett ha tatt en smell eller tusen for det jeg tror på. Jeg ventet til de hadde hengt opp plakaten og så reiv jeg ned alle jeg fant», skriver hun i innlegget.

Les hele blogginnlegget her!

Hentet hjem katter fra Spania
Sophie Elise har flere ganger på bloggen fortalt om sitt engasjement for dyrevern. Blant annet fikk hun både ris og ros for å ha tatt med seg to kattunger fra en dyrebutikk i Spania, hjem til Norge.

Etter at Nettavisen publiserte blogginnlegget om sirkusplakatene på sin Facebook-side, har debatten rast i kommentarfeltet. 20-åringen får stor støtte og hylles av mange, samtidig som mange mener at det å rive ned plakater er tullete.

Her er et utrdag fra debatten:

Cirkus er flott. Fantastisk å ta med seg barna for å se på dyr og underholdning. Vi gleder oss hvert år, og selfølgelig tror vi dyra blir behandlet på en god måte. Hvorfor skulle de ikke det? Det er jo ikke onde mennesker som jobber med dyra, men folk som har etablert et nært og kjært forhold til dyra. Nå må vi slutte å høre på vas og tjas. Ta barna med på cirkus. En god aveksling ifra Playstation og pc.

Veldig bra! Å ha dyr i så små bur/vogner, er dyremishandling.

Til alle dere som kaller sirkus for dyremishandling. Har dere sjekka hvordan dyra egentlig har det og hvordan de blir behandla ?

Så lenge Arnardo driver etter norsk lov en legal virksom er dette helt på tryne.Hva med agility?Det er jo paraleller etter min mening.

Ville dyr tilhører naturen, ikke i sirkus.

Fantastisk! Gjør akkurat det samme hvert år

Her er det mange som ikke vil dyrere det beste. Tenk for en lidelse det må være for store dyr å bli frakta rundt i bur dag ut og inn dag inn. På varme dager og det skulle være forbudt. Jeg trudde den tiden nå var over for slik underholdning..

De bildene Sophie Elise postet på bloggen er ikke fra Norge. Tror hestene som er med i sirkus har det godt og trives med det de gjør. Finnes jo flere hundre dårlige eiere som ikke gidder å følge opp hesten sin. Den blir bare gående rundt på beite sitt.Og når det gjelder hunder, så drar både eieren og hunden på utstillinger og agility. Hvorfor kan ikke sirkus gjøre dette også? Når andre får lov? Tenk på hvor mange hunder som må sitte inne i et lite bur flere timer om dagen? Det er jo lov, men det er ikke lov å vise hva hunden kan på et sirkus.

Sirkus Arnardo har gledet mange store og små i mange år.

Sirkus Arnardo har underholdt Norge i flere titalls år. Nå har sirkuset tilpasset seg "moderne krav", men fortsatt er det ytterst frivillig å besøke sirkuset. Å rive ned plakater for lovlig virksomhet er infantilt.

Man bør kanskje undersøke akkurat Arnardo sitt dyrehold før man prøver å ødelegge næringsgrunnlaget og mange arbeidsplasser. At vi har sett grusomme filmer på internett behøver ikke å bety at Arnardo forgår seg. Jeg syns sprangridning på hest må være likestilt med dyr på sirkus, men det er nok ikke bra å henge seg opp i.

Starter vel litt i feil ende denne jenta her. Skulle jo heller brukt stemmen og bloggen sin på en fornuftig måte. Dette er jo oppfordring til hærverk og faenskap. Skulle ikke hun ha vært et forbilde heller?

Veldig bra Sophie Elise! Du har overrasket meg og gledet meg med ditt engasjement. Jeg trodde du bare var en blond bimbo rosablogger. Lei for at jeg mistrodde deg!

Respekt unge dame!

Er enig i at cirkus ikke er det rette sted for ville dyr. Når det er sagt syntes jeg ikke dette er den rette måten å gjøre det på!. Tjener de ikke penger på dette i Norge, reiser de bare ut av landet og dyrene har det like vondt! Kanskje verre! Her i Norge blir de holdt øye med og kontrollert og vi har de bare et par mnd. I året. Hvor er de ellers?

Så enig med deg Sophie Elise. Sirkusene må kunne klare seg uten å ha dyr på sirkus.

Og hvorfor i alle dager er det plutselig blitt dyreplageri å dressere hester og hunder? Bare spør, for det er vel de færreste som har eksotiske dyr nå til dags (i Norge). Om sirkuset har løyve til å henge opp plakater, så håper eg de anmelder krapylet for hærverk.

Her i vår kommune, nektet vi sirkus Arnardo elefanter! å det rettet dem seg etter.