*Nettavisen* Nyheter.

Søppeldumpere slår til midt på natta

Foto: Linda Ingier (Romerikes Blad)

Hvem er det som i nattens mulm og mørke dumper søppel ved inngangspartiet til sameiet Gardermovegen 5 på Jessheim?

10.12.13 09:37

Både beboere og naboer har de to siste månedene opplevd at gårdsplassen er gjort om til en søppeldynge, skriver Romerikes Blad.

- Vi vet ikke hvor søpla kommer fra. Den leveres her om natta, og det er stadig noe nytt å våkne til. Noe kommer og noe forsvinner. Jeg har begynt å bli redd, sier en beboer som ønsker å være anonym.

Utenfor trappa som fører opp til leilighetene, står i dag en henger parkert, blant annet med to gassbeholdere. Sykkelvrak, støvsugere kabler, matavfall og annet skrot ligger strødd rundt inngangspartiet.

- Det begynner å bli vanskelig å få tilgang til trappa opp til inngangen. Barna skammer seg over å bo her, sier leietakeren som RB har kommet i kontakt med.

Hvem?
Beboerne er spesielt bekymret over gassbeholderne som ligger utenfor inngangsdøra.

- I tillegg ligger en kabel med strøm i og en øks utenfor den ene garasjeporten, sier en venn av beboeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Linda Ingier

Han har både kontaktet kommunen, brannvesenet og politiet, men får til svar at han må kontakte gårdeier. Kommunen har ikke svart på henvendelsene.

- Jeg har også kjent en gass- og bensinlignende lukt fra garasjeanlegget på kveldstid. Derfor tør jeg ikke lenger tenne lykter på terrassen, forklarer beboeren.

Lang konflikt
Gardermovegen 5 består i dag av 13 seksjoner med ulike eiere. To av disse seksjonene, som eies av firmaet Gardermoveien 5 AS, har tidligere blitt pålagt å rydde fellesarealene ved gjentatte anledninger. Firmaet ble tvangsoppløst og begjært konkurs i Øvre Romerike tingrett i juni på grunn av manglende regnskap.

Sameiet har også begjært tvangssalg av de to seksjonene i forbindelse med manglende innbetalinger av felleskostnader.

- Dette dreier seg om et sekssifret beløp. Kravet er nå rettet mot bostyrer, sier styreleder i sameiet Gardermovegen 5 Øystein Hagen. Han legger til at søppelproblemet i gårdsrommet har vært et langvarig problem over flere år.

- Frustrasjonsnivået kan vel betegnes som svært høyt nå, sier Hagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Linda Ingier

Et naboproblem
Det har også kommet klager på søpla fra flere boligsameier i Manesjen, boligområdet som ligger like ved.

- Jeg var på området i senest i helgen og fant alt fra malingsspann til matrester. Dette er blitt både et brannteknisk og helsemessig problem som skulle vært tatt tak i for lenge siden, sier Tor Bognø som bor i nabolaget.

Leiligheter klargjøres for salg

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Linda Ingier

RB har gjentatte ganger uten hell forsøkt å få tak i beboerne på adressen som tidligere har fått pålegg om å rydde gårdsplassen.

Bostyrer Ole Jan Halvorsen i Advokatfirmaet Nicolaisen og Co vil heller ikke kommentere om søppelet tilhører leilighetene som nå selges.

- Sameiet har begjært tvangssalg. Vi verken kan eller vil svare for søppelproblematikken, sier Halvorsen.

Advokat Kristen Fari er oppnevnt som medhjelper i saken, og jobber nå med salget av boligene.

- Jeg er kjent med at det ligger søppel på gårdsplassen, og vi er i disse dager i ferd med å tømme leilighetene, sier Fari.

Han har tatt initiativ til å få ryddet arealene for å lette salgsprosessen.

- Både saksøker og saksøkte er invitert til å være med i denne prosessen, men jeg har ikke fått noen signaler tilbake på henvendelsen. Fristen for rydding var satt til forrige uke, sier Fari.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kay Stenshjemmet

Les flere saker i Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.