Gå til sidens hovedinnhold

Søppelfri bydel er målet

24. juni starter Vårt Nærmiljø-aksjonen. Frivillige, politiet, organisasjoner, Rusken og åtte unge fra bydelens sommerjobbprosjekt skal være med å holde Søndre Nordstrand søppelfri i sommer.

HOLMLIA: Prosjektet er inne i sitt fjerde år. I tillegg til dugnader i borettslagene og ungdommens innsats gjennom rydding og informasjon, ønsker Stiftelsen Holmlia Nærmiljø nå å utvide aksjonen.

LES OGSÅ: Tar ansvar for eget nærmiljø

– Vi ønsker større bredde på prosjektet, og vil ha med beboere i alle aldre, sier Øistein Flaten, daglig leder i stiftelsen som står bak Vårt Nærmiljø.

Nylig ble det derfor arrangert en idé- og evalueringssamling. Der ramset Flaten opp mange av de han kan tenke seg å ha med i prosjektet.

– Natteravner, Moonshine, tirsdags- og torsdagsklubben, Kiwanis, politiposten, medisinske sentre, kvinnegrupper, vektertjenesten, skolene og næringslivet i bydelen kan alle bidra på sin måte, sier han.

Informerer bystyret

Målet om en renere og søppelfri bydel har i år en ekstra «gulrot», for fra neste år ønsker Søndre Nordstrand å være en del av Bydelsrusken. Per i dag er det kun fire av Oslos bydeler som ikke er det.

– Dere har allerede skapt stor entusiasme og vist at ungdom gjennom sommerjobbprosjektet vil noe. Vi kan ikke gi oss nå. I år gjelder det å gi aksjonen enda mer trykk med flere deltakere, sier Rusken-general Jan Hauger

Det vil Abdullah Alsabeehg (Ap) gjerne være med på. Bosatt på Holmlia, og med en bror som har vært med i sommerjobbprosjektet, ønsker han at eget parti og bystyret skal gi midler til prosjektet.

– Jeg er kjempeimponert over hva dere får til, og skal få bystyret til å forstå viktigheten av det arbeidet som her gjøres, sier han.

LES OGSÅ:

En stor tragedie å flytte på oss

Stoppet møtet i Bydelsutvalget

Fakta om sommerjobbprosjektet

  • Sommerjobbprosjektet for ungdom er en flaggbærer i Oslo Sør-satsingen.
  • I 2012 ble 131 ungdommmer ansatt i bydelen. De jobbet i sommerferien med å rydde søppel, vedlikehold, som assistenter på Sommerskolen og i hjemmetjenesten.
  • Ungdommene får jobberfaring og en bekreftelse som kan føres på egen CV.
  • Formålet er at jobberfaring skal gi ungdom en inngangsbillett til ordinære sommerjobber/arbeidsmarked senere.
  • Sommerjobbprosjektet er et samarbeid mellom bydelen og en rekke aktører som Utdanningsetaten(Sommerskolen), Stiftelsen Holmliia Nærmiljø, idrettsforeninger, en rekke borettslag og lokalt næringsliv.
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler