*Nettavisen* Nyheter.

Søppelstreik avverget

Oslo (NTB): Det er likevel ingen fare for at søppel vil flyte etter at det sent torsdag kveld ble løsning i meklingen i renovasjonsbransjen.

24.08.12 00:27

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) kom like før klokka tolv til enighet om en avtale innen renovasjon av husholdningsavfall.

En streik innen renovasjon av husholdningsavfall ville fått store konsekvenser for store deler av Sør-Norge og deler av Nord-Norge.

Fortsatt er det imidlertid usikkert om industrirenovasjon blir rammet av streik fra arbeidstidens begynnelse fredag morgen. Partene var ikke kommet til enighet på dette området ved midnatt natt til fredag.

- Den såkalte søppelstreiken er avblåst, men avtalen som handler om industrirenovasjon, er fremdeles ikke i boks, sier kommunikasjonsansvarlig Bjørn Sandnes i NTF til NTB.

Hovedtrekkene i meklingsløsningen innebærer et generelt lønnstillegg til alle på 1,25 kroner, et lavtlønnstillegg til alle på 3 kroner, økning av minstelønnssatsene med 8 kroner til 150 kroner og heving av fagbrevtillegget fra 11 til 12 kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.