Sørafrikansk opposisjonsleder ber politiet skyte vilkårlige parlamentsmedlemmer

STERK KRITIKK MOT REGJERINGEN: Den sørafrikanske opposisjonslederen Julius Malema sparte ikke på kruttet da han talte under et valgkamparrangement i Johannesburg søndag. 

STERK KRITIKK MOT REGJERINGEN: Den sørafrikanske opposisjonslederen Julius Malema sparte ikke på kruttet da han talte under et valgkamparrangement i Johannesburg søndag.  Foto: (NTB scanpix)

- Parlamentet er fullt av kjeltringer og kriminelle, gå og skyt dem tilfeldig, ikke velg, sa den sørafrikanske opposisjonspolitikeren Julius Malema søndag.

05.05.19 17:44

Skyteglade politifolk som «leter etter kriminelle» bør ta turen til parlamentet i stedet for å skyte innbyggere, sa Malema under det siste valgkamparrangementet til hans radikale venstreparti Economic Freedom Fighters (EEF) før onsdagens valg.

Arrangementet ble holdt i Soweto i Johannesburg, og uttalelsen var del av en skyllebøtte rettet mot regjeringspartiet ANC. Malema gjorde det klart at han mener landets president, Cyril Ramaphosa, bør settes i fengsel.

ANC har slitt med stadig dårligere omdømme de siste årene som følge av en rekke korrupsjonsanklager. I fjor ble tidligere president og skandalebefengte Jacob Zuma tvunget til å gå av.

- Vi innrømmer at vi har gjort feil. De som blir funnet skyldige i korrupsjon, vil ikke kunne inneha ansvarsposisjoner i ANC, slo president Cyril Ramaphosa fast, da også han talte på et valgkamparrangement i Johannesburg søndag.

ANC leder klart på meningsmålingene før onsdagens valg, og ligger an til nok en valgseier 25 år etter at partiet dominerte landets første demokratiske valg. Partiet har imidlertid tapt terreng til EEF og Democratic Alliance (DA) i lokalvalg den siste tiden.

Julius Malema er tidligere leder av ANCs ungdomsparti, men han brøt ut og startet opposisjonspartiet EEF.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.