RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sorenskriver: - Terrorrettssaken har styrket fornærmedes posisjon

Oslo (NTB): Domstolene har aldri tidligere vært så lydhøre for de fornærmedes behov som i 22. juli-rettssaken. Det vil komme fremtidige berørte til gode, mener sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett.

Som øverste sjef for domstolen som fikk norgeshistoriens mest omfattende straffesak i fanget, kunne Engebretsen i helgen puste lettet ut over å endelig være i mål.

- Fredagen var en milepæl for tingretten også. Det har vært en enorm oppgave og en stor mobilisering av mange ansatte, sier Engebretsen til NTB.

Utfordringen med å gjennomføre en rettssak med over 2.000 berørte og et medieoppbud ingen norsk domstol tidligere har vært i nærheten av, har gitt mange lærdommer og erfaringer for domstolen, sier Engebretsen.

Noe av det viktigste er måten domstolene i fremtiden skal forholde seg til etterlatte og fornærmede på, sier sorenskriveren.

- For 20 år siden ville denne saken aldri ha blitt gjennomført på en slik måte. Går man en tid tilbake, måtte fornærmede nærmest følge saken gjennom referater i avisen, påpeker han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere