Gå til sidens hovedinnhold

- Sorgen blir tung å bære

Sigrids besteforeldre sørger over sitt andre drepte barnebarn.

Besteforeldrene fra Hov sørger over sitt andre drepte barnebarn etter at de tirsdag fikk bekreftelsen om at barnebarnet Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept, skriver i Oppland Arbeiderblad

For John Erling Schjetne var det en lettelse at barnebarnet Sigrid ble funnet.

Men dagen i dag blir tøff, og preget av tung, tung sorg. Slik var det forrige gang. I løpet av ett år og noen dager har nemlig to av hans barnebarn blitt drept.

Minnesmerket
For bare to uker siden var John Erling og kona Borgny fra Hov til stede under avdukingen av minnesmerket etter deres barnebarn Fredrik, en av de 69 som Anders Behring Breivik drepte på Utøya 22. juli i fjor.

Samtidig var barnebarnet Sigrid fortsatt savnet.

Tirsdag fikk de bekreftelsen på at Sigrid (16) var drept, og at to personer er pågrepet og siktet for drapet.

Uvisshet og håp

Det første John Erling og kona har tenkt på hver morgen, og det siste de har tenkt på hver kveld siden 5. august, er barnebarnet Sigrid.

Ekteparet har levd mest i uvisshet, men også med et lite håp.

Det er ikke mulig å beskrive hvordan den siste måneden har vært for besteforeldrene.

Tirsdag morgen våknet de – som alle oss andre – til nyheten om at en død person var funnet 20 minutters kjøring fra hjemmet til Sigrid.

Politiet utelukket ikke at det hadde sammenheng med forsvinningen til 16-åringen fra Oslo.

De skjønte tidlig at barnebarnet deres var funnet. At hun var drept. Og at det kom til å bli en svært tung dag.

Ved 17-tiden ringte Sigrids far og fortalte at hans datter – og deres barnebarn – var identifisert.

Ikke forberedt
- Det sa pang da jeg fikk bekreftelsen. Uansett hvor forberedt du tror du er, er det ikke godt nok. Det var en lettelse, ja, men jeg vet av erfaring at det vil komme tunge dager. Det blir bikkjetungt framover. Samtidig som vi har mista Sigrid, får vi alt det vonde etter Utøya midt i fleisen igjen. Og det hele skal ha en avslutning i form av en begravelse, sier John Erling.

Han må innrømme at han er overrasket over det som ser ut til å være løsningen på forsvinningsgåten.

- Politiet verken kan eller vil si noe, men etter hvert vil vi få svar på mange spørsmål. Jeg var sikker på at det var yngre folk som sto bak. Nå er jeg ganske sikker på at Sigrid var et helt tilfeldig offer, tror han.

- Sigrid var nemlig en tvers gjennom real jente. Det var aldri noe tull med henne. Glad og flink i idrett var hun også. Hun var helt spesiell, sier John Erling.

Han frykter det tar enda lengre tid å bearbeide sorgen denne gangen.

- Vi må bare slåss og stå sammen. Vi får ikke gjort så mye fra eller til, men må bare komme gjennom det. Sorgen blir tung å bære, sier John Erling.

Les flere saker i OA.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem