*Nettavisen* Nyheter.

Sørlandet fikk flere centimeter med snø - fortsatt kjølig vær

Snø og vinterføre på E18 ved Studevann utenfor Kristiansand tirsdag ettermiddag. Klokka 12 var temperaturen minus 0,3 grader.

SØRLANDET: Snø og vinterføre på E18 ved Studevann utenfor Kristiansand tirsdag ettermiddag. Klokka 12 var temperaturen minus 0,3 grader. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Snøen lavet ned flere steder i Sør-Norge tirsdag.

25.02.20 14:50

Snøen kom tirsdag til deler av Østlandet, og også Sørlandet, som knapt har sett snø i vinter, fikk sin dose. Kristiansand i Agder og i Langesund på kysten av Telemark var blant stedene der snøen lavet ned.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

På Dovland i Birkenes i Agder ble det tirsdag målt 8 centimeter snø, mens i Drangedal i Telemark ble det målt 20 centimeter.

- Det blir en kjølig uke, ikke mange grader under null, men kaldt nok til at snøen som har kommet trolig blir liggende en stund. Det kan bli snø også nord på Østlandet mot helgen, men det er ennå usikkert hvordan lavtrykket som kommer opp vil slå ut, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen.

Tirsdag er det pent vær i nesten hele Norge, unntatt i områdene lengst sør og området fra Lofoten til Nordkapp.

- Lavtrykket i sør trekker østover onsdag. I nord er det ikke noen bedring i sikte, her kommer et lavtrykk med enda mer snø, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

NVE advarer for moderat og betydelig snøskredfare i store deler av Norge.

Klikk på bildet for å forstørre. SNØSKREDFARE: NVE har ute varsel om moderat til betydelig snøskredfare i store deler av Norge tirsdag. Sjekk oppdatert oversikt på varsom.no.

SNØSKREDFARE: NVE har ute varsel om moderat til betydelig snøskredfare i store deler av Norge tirsdag. Sjekk oppdatert oversikt på varsom.no. Foto: (NVE)

Det er sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk i Lofoten og Vesterålen fra sent tirsdag kveld og fra tidlig onsdag morgen også i Troms.

Lurer du på hvor i Norge det er mest snø, kan du sjekke snødybdekartet på senorge.no.

Ved 11-tiden var det redusert fremkommelighet ved Omrekrysset på E18 i Agder der et vogntog hadde kjørt seg fast.

- Det er tidvis noe redusert sikt i området på grunn av snøvær, advarer Vegtrafikksentralen sør.

På E134 over Haukelifjell og på riksvei 7 over Hardangervidda var det ved 11-tiden kolonnekjøring.

Ute i Europa feier lavtrykk og vind over kontinentet denne uken.

- Sør-Spania, Nord-Sverige og Finland blir tørrest. I Malaga blir temperaturen rundt 20 grader. I Nord-Sverige blir det like mye, men på minussiden, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

De nærmeste dagene er det Trøndelag og sørlige Nordland som har beste utsikter til å se sola, ifølge meteorologene.

Klikk på bildet for å forstørre. NEDBØRSKART: På nedbørskartet på yr.no kan du se hvor det har kommet regn, sludd eller snø de siste 90 minuttene og hvor det er ventet de neste 90 minuttene. Slik var bildet tirsdag klokka 12.

NEDBØRSKART: På nedbørskartet på yr.no kan du se hvor det har kommet regn, sludd eller snø de siste 90 minuttene og hvor det er ventet de neste 90 minuttene. Slik var bildet tirsdag klokka 12. Mørk farge viser mest nedbør. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre.  

SNØ OG REGN: Lavtrykk og regn feier over kontinentet denne uken, ifølge meteorologene.

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag