*Nettavisen* Nyheter.

Sørlandet øverst på drapsstatistikken

Kristiansand (NTB): Etter onsdagens drap i Birkenes i Aust-Agder havner Agder-fylkene øverst på drapsstatistikken i år, sammen med Oslo.

Hittil i år er det begått seks drap i de to Agder-fylkene og like mange i hovedstaden. Totalt er 25 personer drept så langt i år, skriver Aftenposten.

Tall fra i fjor på samme tid viser at antall drap er sunket fra 28 på landsbasis, når ofrene fra 22. juli ikke er tatt med.

I Aust- og Vest-Agder har det imidlertid vært to drap flere fram til nå sammenlignet med på samme tid i fjor. Fem av drapene har skjedd de siste tre månedene: onsdagens drap i Vegusdal, ett i Mandal, ett i Arendal og to i Grimstad. I januar ble en kvinne drept i Kristiansand.

- Dette er saker som krever store ressurser, ofte utenfor normal arbeidstid. Dét er utfordrende for et politidistrikt som allerede sliter med økonomien, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt.

Han viser til at distriktet har vært gjennom en nedbemanningsprosess og erkjenner at det er krevende å få inn flere drapssaker over kort tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.