*Nettavisen* Nyheter.

Sørlending svindlet for 14,7 mill

Foto: Arko Datta (REUTERS)

Ble lovet store mengder med diamanter.

Mannen i 50-årene er fra Vest-Agder og overførte penger til en gruppe svindlere i Spania. Grunnen til at han ga fra seg 14,7 millioner kroner var at han fikk et løfte om at han skulle få en stor mengde diamanter, skriver Fædrelandsvennen.

- Saken viste seg å være et typisk eksempel på en såkalt nigeriasvindel, sier leder ved økonomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad til avisen.

Økokrim oppdaget saken etter at Agder-politiet varslet om at det ble overført store beløp til utlandet fra mannens konto.

Han ble fortalt at diamantene ble oppbevart i et sikkerhetshus, og at han måtte betale et gebyr for å få dem ut. Deretter begynte ballen å rulle, med nye avgifter, gebyrer og advokathonorarer, opplyser politiet.

Første overførsel begynte i mars 2009. Ett år senere, da politiet ble kjent med saken, hadde han overført totalt 14,7 millioner kroner. Sørlendingen skylder mye penger etter svindelen og innser at han ikke kan betale disse tilbake.

Gjennom å selge huset sitt skaffet mannen seg også penger. I tillegg lånte han et stort beløp fra en bekjent. Kameraten har i avhør opplyst at han var kjent med hva pengene skulle brukes til.

18 spanske, tyske og nigerianske statsborgere ble i oktober i fjor pågrepet i Madrid i forbindelse med svindelen. Norsk politi har sendt over alt de har av dokumenter i saken, som nå skal være ferdig etterforsket og oversendt domstolen for behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.