RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soros: - Derfor er dollaren svak

Sist oppdatert:
Oljeeksporterende land må bære ansvaret for at dollaren svekkes. Det mener George Soros som mener at oppgang i oljeprisen vil få dollaren til å svekkes ytterligere. Les hvorfor
Milliardæren og spekulanten George Soros er sammen med flere av verdens ledende notabiliteter samlet i den saudiarabiske byen Jeddah. Mandag kom Soros med sin teori på hvorfor dollaren er så svak. Det er nemlig oljen som har skylden.

Årsaken er at oljeksporterende land i Midt-Østen og Russland har byttet noen av sine inntekststrømmer fra dollar til euro, ifølge Soros.

Han mener at svekkelsen til dollaren vil være positivt da det er med på å få det amerikanske handelsbudsjettet i balanse. Men dersom dollaren skulle falle under et ikke spesifisert 'tipping point' ville det kunne få alvorlige konsekvenser for markedet.

For tiden er det amerikanske handelsunderskuddet på mer enn fem prosent av brutto nasjonalprodukt i USA. Dette på trass av at dollaren har sklidd nedover de siste tre årene.

- De oljeeksporterende landenes sentralbanker har byttet ut av dollar og hovedsakelig inn i euro og russland har en viktig rolle i dette byttet, sa Soros på toppmøtet, ifølge Reuters.

Soros mener at dollaren har bunnet ut, men sier samtidig at oljeprisen vil være utslagsgivende for hvor valutaen vil gå fremover.

- Dess høyere prisen på olje blir, dess mer dollar vil bli vekslet inn i euro. En styrkelse for oljeprisen vil derfor forsterke svekkelsen for dollar. Dette er bare en faktor, men jeg tror det er en slik forbindelse, sier Soros.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere