Gå til sidens hovedinnhold

Soros: - Merkel fører Europa feil vei

Berlin (NTB-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel fører Europa i feil retning, sier den innflytelsesrike amerikanske finansmannen George Soros. Hennes politikk kan føre europeerne ut i en økonomisk katastrofe, advarer han.

Den styrtrike Soros sier i et intervju med det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel at Merkel kan komme til å kaste Europa ut i nedgangstider uten sidestykke siden den store økonomiske depresjonen i USA på 1930-tallet. Merkel bør bruke sine lederevner på annet vis, mener han.

Soros advarer mot å forsøke å løse problemene i Hellas og tilsvarende økonomiske kriser bare ved å skjære ned på de offentlige utgiftene. I stedet bør det sprøytes inn statlige støttemidler for å få hjulene i gang igjen, sier han.

- Hellas står vel neppe til å redde mer, etter at landet er pålagt å betale høye renter på krisekreditter. Italia kommer til å gå samme veien hvis vi påtvinger landet en tvangstrøye av enorme renteutgifter, sier George Soros til Der Spiegel.

Han uttrykker stor skuffelse over politikere i USA. Soros mener den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney som forretningsmann trolig har ødelagt flere arbeidsplasser en han bygde opp og sier han ikke vil fornye støtten til sittende president Barack Obama. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot