*Nettavisen* Nyheter.

Sorry DnB

iMarkedets sak om skryteporteføljen til DnB Nor Markets inneholdt enkelte feil forutsetninger

19.05.08 00:39

I iMarkedets sak i dag om DnB Nor Markets skryteportefølje, er det klart at den ble laget på feil forutsetninger.Du kan lese saken her:Er skryteporteføljen reell?

iMarkedet skrev at Stolt Offshore-aksjen inntreden i aksjeporteføljen var basert på sluttkursen fredag. Dette er ikke korrekt.I DnB Nor Markets ukesrapport skriver meglerhuset følgende:- Vi vil i vår beregning av avkastningen legge til grunn åpningskurs (volumveid snitt den første timen mandag mellom 10.00 og 11.00 -sh) for STO og SNI, siden nyheten om nedsalg ikke var reflektert i fredagens kurser.For Stolt Offshore blir dette 38,33 og for Stolt-Nielsen utgjør dette 185,83.Gjør du tilsvarende justering for PGS (innkurs 381,60) blir avkastningen på porteføljen så langt i dag ca 1,1 prosent i skrivende stund, mot markedets 0,15.Til iMarkedet skriver DnB Nor Markets Sveinung Hartvedt følgende:- Du er forøvrig hjertelig velkommen til å etterregne fjoråret. Den vil helt sikkert avvike fra de 98 prosent som du henviser til, slik resultatene fra de andre deltakerne i panelets også helt sikkert vil avvike ved en tilsvarende øvelse. Men jeg tror du vil finne ut at vi har gitt kundene våre rimelig gode råd gjennom både 2002, 2003 og 2004.Han skriver videre:- Hyggelig om du kunne korrigere artikkelen din, slik at vi ikke


fremstilles som juksere.iMarkedet benyttet imidlertid Discaimer i dagsrapporten fra DnB Nor Markets. Den er ikke lik med opplysningene i ukesrapporten. Her står det følgende:- Avkastningen måles ukentlig og slik at vi har lik vekting av alle aksjene. Dette innebærer at alle aksjene i ukesporteføljen selges ved børsslutt fredag for så og bli reinvestert. Vi KAN i ekstreme tilfeller ta ut en eller flere aksje av porteføljen i løpet av uken. Endringer i ukesporteføljen sendes ut hver mandag morgen, før børsåpning. Aksjer tas inn og ut av porteføljen på sluttkurs fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.