RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SOS Eiendom

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
SOS Rasisme vet å plassere det millionoverskuddet som medlemstallene gir.

SOS Rasisme går med millionoverskudd samtidig som de investerer stort i eiendom. Det melder P4 mandag.

Ifølge radiokanalen skal en av hovedårsakene til den solide økonomien være et statstilskudd som gis basert på medlemstall.

Ved svært aktiv verving og en medlemskontingent på seks kroner har organisasjonen vokst til over 40.000 medlemmer og får dermed en statsstøtte på rundt tre millioner kroner årlig.

- Vi spekulerer ikke i lav medlemskontingent, men mener det er viktig for at alle som vil skal få være medlem, sier leder Trond Thorbjørnsen. Han avviser at de utnytter regelverket.

- For oss er det viktig i seg selv å ha mange medlemmer, og vi får ikke så mye støtte per medlem når medlemstallet overstiger 10.000 medlemmer, sier Thorbjørnsen.

Medlemstallene til organisasjonen Sos Rasisme er tre ganger så stor som speiderbevegelsen og mer enn dobbelt så stor som Natur og ungdom og Røde Kors til sammen. Aktiv verving og medlemskontingenten på 6 kroner har gjort SOS Rasisme til Europas største antirasistiske organisasjon.

Regelverket ble nylig strammet inn og organisasjonen må nå kreve inn en kontingent på minst 50 kroner, melder P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere