*Nettavisen* Nyheter.

SOS Rasisme: - Direkte smakløst

Foto: Pax forlag

Sterke reaksjoner på pågripelsen av Maria Amelie.

13.01.11 09:09

SOS Rasisme reagerer på arrestasjonen av Maria Amelie på Lillehammer.

Nestleder Kenneth Fuglemsmo kaller politiaksjonen «direkte smakløs».

- Om folk har vært i tvil, så er denne saken et klart eksempel på at norsk flyktningepolitikk ikke fungerer som den skal, sier han ifølge en pressemelding.

Får støtte på Facebook
På Facebook-siden «Sett Maria Amelie fri» , som ved 09-tiden torsdag hadde passert 6000 medlemmer, er det mange som gir uttrykk for sin mening.

- Hun fikk takkekort fra justisminister Storberget. Snakk om hykleri, skriver Knut Oddvar.

- Helt utrolig!!! Vi bruker tiden vår på å kaste ut "gode nordmenn" som er en stor ressurs for samfunnet på mange måter, skriver Ronny.

- Ameli, årets nordmann, ble tatt av politiets utlendingsenhet i kveld. Det var det tidligere SV-organet Ny Tid som kåret henne. Og nå er SV i regjeringen som vil ha henne ut av landet. Neimenn ikke lett å henge med her!, skriver TV2-profilen Stål Talsnes.

Mener politiet har gjort jobben sin
Men noen mener politiet har gjort jobben sin:

- Er man her ulovlig, så må man ta konsekvensene, skriver Linda.

SOS Rasisme peker på at Marie Amelie ble kåret til «Årets nordmann» i 2010 og på den måten ga mange papirløse flyktninger et ansikt.

Amelies advokat, Brynjulf Risnes, har arbeidet lenge for at saken skal behandles.

Kenneth Fuglemsmo trekker fram en annen sak hvor han mener norske utlendingsmyndigheterheller heller ikke har tatt menneskelige hensyn:

- For ikke mange måneder siden sendte norske myndigheter den syriske statsborgeren Abdulkarim Hossain rett tilbake til tortur, og enda har de ikke gjort noe for å hjelpe ham tilbake til Norge, sier Fuglemsmo.

- Er ikke en byrde for noen
SOS Rasisme peker på at Maria Amelie kom til Norge i 2002 og snakker godt norsk.

- Hun har langt bedre forutsetninger for å klare seg i Norge enn i Russland og er ikke en byrde for noen. Tvert imot kan hun tilby kompetanse Norge har bruk for, sier Fuglemsmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.