SOS Rasisme dømt for juks - fikk likevel støtte

Oslo (NTB): Selv etter at SOS Rasisme ble dømt for omfattende medlemsjuks i 2011, fikk organisasjonen store beløp i støtte fra det offentlige.

Organisasjonen er to ganger blitt dømt for medlemsjuks, men likevel har pengene fortsatt å strømme inn fra offentlige givere, skriver Dagbladet.

Fra 2009 til 2012 ga Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune over 500.000 kroner i støtte - denne summen var utregnet av medlemstallene SOS Rasisme selv oppga. Etter den første dommen i 2011, bestemte kommunen seg for å øke tilskuddene med 20.000 kroner.

Alle de folkevalgte var informert om tilskuddene, men ingen av dem kom med innsigelser mot støtten til organisasjon som var dømt for medlemsjuks.

- Vi burde vært mer årvåkne. Kommunen kommer til å vurdere om støtten skal trekkes tilbake, sier kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim, Morten Wolden, til Dagbladet.

Daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen, avviser overfor avisen at det har vært feil med medlemstallene levert til Trondheim og Sør-Trøndelag fylkeskommune. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.