RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SOS Rasisme tok pant i beslaglagte eiendommer

Oslo (NTB): SOS Rasisme skylder myndighetene 17 millioner kroner etter avsløringer av medlemsjuks. Nå har hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen tatt pant for 9 millioner kroner i organisasjonens beslaglagte eiendommer.

I november i fjor ble SOS Rasisme dømt til å tilbakebetale støttesummer for 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Retten ga også LNU arrest i alle aksjer og kontoer som er registrert i SOS Rasismes organisasjonsnummer. Nå har SOS Rasismes hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen tatt pant i eiendommene som privatperson, skriver Klassekampen.

SOS Rasisme eier selskapet Aktivisteiendom AS, som eier eiendommer i Oslo og Trondheim for i overkant av 10 millioner kroner. Disse eiendommene kan ryke i et erstatningsoppgjør, men kort tid etter dommen tok Kjell Gunnar Larsen og SOS Rasismes lokallag i Haugesund pant i eiendommene. Dette ble gjort på tross av at det er tatt arrest i alle aksjer i Aktivisteiendom.

LNU mener Kjell Gunnar Larsen som styreleder i eiendomsselskapet ikke har rett til å ta pant i eiendommene.

- Vi stiller oss undrende til at dette i det hele tatt er mulig. Så lenge vi har arrest i aksjene, mener vi at dette er ting Aktivisteiendom ikke kan foreta seg, sier Martin Vonstad Østerdal, generalsekretær i LNU til Klassekampen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere