RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sosial status avgjør matvanene

Sist oppdatert:
Er du «direktøren» eller «håndverkeren»?

(SIDE2): Undersøkelsen er gjort av Norsk Landbrukssamvirke sammen med TNT Gallup og er presentert i Dagbladet, fredag. Over tusen deltakere svarte på over 40 spørsmål og konklusjonen er at det ikke er tilfeldig hvilke gjester du inviterer på middag eller hvordan du tilbereder måltidet.

Fire kategorier
I undersøkelsen ble nordmenn delt inn i fire kategorier basert på matvaner og matpreferanser, skriver avisen. Hvilken type er du?


«Direktøren» betaler ekstra for norske spesialprodukter, liker thai eller italiensk mat og er glad i sushi. De spiser seint og gjerne med folk som prater business.

«Håndverkeren» vil hels spise med familien, spiser helst storfekjøtt og er utrygge på internasjonal mat. Det meste av mat er greit så lenge de blir mette og de spiser gjerne foran TV-en.

«Hjelpepleieren» jobber som lærere, assistenter, førskolelærere og i serviceyrker. De er opptatt av pris og fryser gjerne ned mat. De vil gjerne ha personer med åndelig innsikt som middagsgjester.

«Lektoren» mener kunnskap gir mer status enn penger. De betaler gjerne mye for maten slik at bøndene skal ha akseptabel inntekt. De vil ikke spise middag med folk i næringslivet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere