*Nettavisen* Nyheter.

Sosialdemokrat kan bli statsminister i Egypt

Kairo (NTB-Reuters): Islamistpartiet al-Nour avviser forslaget om å utpeke den sosialdemokratiske forretningsadvokaten Ziaad Bahaa el-Din til ny statsminister i Egypt fram til det varslede valget.

08.07.13 00:20

Søndag uttalte en talsperson for interimspresident Adli Mansour at el-Din trolig blir ny statsminister.

- Landets nye politiske krefter ser ut til å ville ha det på denne måten, sa en talsperson til nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

Men senere avviste salafistpartiet Nour, som er en viktig samarbeidspartner for Egypts nye makthavere, forslaget. De ytterliggående islamistene sier de vil ha en politisk nøytral statsminister i overgangsperioden

ElBaradei var favoritt til den øverste ministerposten, men forslaget møtte stor protest hos Nour. Også forslaget om å gjøre ElBaradei til visepresident, avvises blankt av Nour. Begrunnelsen er at siden både Bahaa el-Din og ElBaradei er fra samme parti, Den nasjonale redningsfronten, kan disse komme til å ta monopol på makten - slik Det muslimske brorskap gjorde.

Bahaa el-Din er utdannet ved London School of Economics. Han ledet det statlige investeringsprogrammet på slutten av Hosni Mubaraks styre, som var preget av økonomiske liberaliseringstiltak. Forretningsadvokaten sluttet imidlertid å jobbe for Mubarak før oppstanden som felte ham i 2011. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.