*Nettavisen* Nyheter.

Sosialistene i Frankrike lover raske reformer

Paris (NTB-AFP-Reuters): Den solide sosialistseieren i valget søndag er gull verdt for president François Hollande. Allerede i juli er det duket for skatteskjerpelser for de rikeste.

Sosialistpartiet får kontroll over 314 plasser i nasjonalforsamlingen, betydelig flere enn de 289 som trengtes for å få rent flertall. Dermed vil Hollande kunne gjennomføre sin økonomiske politikk uten å måtte være avhengig av De grønne og partier på ytterste venstrefløy. Og høyrepartiet UMP bør han slett ikke forholde seg til.

Allerede mandag formiddag lovet en fransk minister at regjeringen vil sørge for å få vedtatt de varslede skattereformene så fort som mulig. De vil blant annet ramme de rikeste og ikke minst store selskaper innen finans- og kraftnæringen.

- Vi må få orden på dette landets finanser for å sikre at vi får et balansert budsjett i 2017, og samtidig jobbe for våre viktigste saker når det gjelder vekst, sysselsetting, utdanning og sikkerhet, sa innenriksminister Manuel Valls.

Allerede i juli vil Sosialistpartiet bruke en spesialsesjon i nasjonalforsamlingen til å få gjennom en rekke av valgløftene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.