*Nettavisen* Nyheter.

Søsken fikk trillinger og tvillinger

Inger Hilde Fykse imponerte familien med trillinggutter i 1999. Men broren Tore Fykse var ikke mindre imponerende da han fikk tvillinger like før jul.

Søskenparet, som er oppvokst på Stranda, bidro til familieforøkelsen i to store jafs. Inger Hilde Fykse var først ute med trillingguttene Sigurd, Andre og Mathias. Guttene er nå seks år gamle og begynte på Knarvik barneskole i høst.

Tvillingjenter

Men rett før jul var det Tore Fykses tur å bli far til flere, da hans kone Tina Lovise Fykse nedkom med tvillingjenter 19. desember. De små nurkene har fått navnene Elisabeth og Maria Lovise, og deres vitale mål var henholdsvis 2340 gram og 45 cm og 2740 gram og 46 cm.

Tvillinger er arvelig

Men enn så utrolig historien høres ut, ifølge jordmor Anne Marit Erstad fra Frekhaug, er ikke begivenheten helt uvanlig.

- Det er ikke uvanlig med flere tvillingpar i samme familie. Tidligere var det veldig sjelden å få to barn på samme tid, men det blir mer og mer vanlig. Det å få tvillinger kan være arvelig. Men hvordan det er med tvillinger og trillinger, vet jeg ikke helt. Det er nok mer uvanlig å få trillinger enn å ha to flerbarnsfødsler i samme familie, sier Erstad til strilen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.