De åtte Hosøy-søsknene har levd i til sammen 654 år, og i helgen kunne de endelig samles igjen, skriver Nordhordland.

- Ja, det er kanskje litt spesielt at hele søskenflokken er oppegående i en såpass høy alder. Det er et stort øyeblikk å se alle igjen, sier 82 år gamle Johan Hosøy.

Den eldste i flokken er 86 år gammel, og den yngste 77. I løpet av ni år og tre måneder hadde alle åtte sett dagens lys. Gjennomsnittsalderen i familien, som består av Bergit Bertine (86), Dagny Amanda (85), Maria Susanne (83), Johan (82), Inga Alida (81), Ruth Josefine (80), Bjarne Oliver (78) og Gunnar Malvin (77), ligger dermed på nesten 82 år, skriver Nordhordland.

Se reportasje med søskenflokken her.

Mange gode minner
Søskenflokken hadde god tid til å minnes både oppvekst og «gamle dager» da de møttes igjen lørdag. De feiret både hverandre og den yngste av søstrene, som fyller 80 i disse dager.

- Det er ikke så ofte alle er samlet på et brett, så dette har vi sett fram til lenge, sier jubilanten Ruth Mellum.

Festen ble holdt i et tidligere bedehus, som sønnen til Johan (82) har satt i stand til et flott forsamlingslokale.

Sangglad familie
Stemningen var god, og samtalen livlig mens søskenflokken koste seg med snitter, kaffe og kaker. Og etter en stund stemte de i sangene «Den fyrste song» og «Gryta hennar mor», som er kjente og kjære barndomsminner for flokken.

Flere av søsknene har sunget i kor i mange år.

- Dette er en sangglad søskenflokk. Vi fikk sangen inn med morsmelka. Mor hadde en flott stemme, og sang hele livet, forteller Ruth som har bodd 15 år i Canada.

- Det var en fin tid, men da jeg ble enke bestemte jeg meg for å reise hjem. Dessuten var det greit å komme hjem etter at også mor ble alene, sier hun til Nordhordland.

Bor i Nordhordland
De fleste i den store søskenflokken bor nå i Nordhordland. Ei av jentene har overtatt barndomshuset, og tre andre bor like ved. Resten bor i nærheten, på Ostereidet, i Gulen og Knarvik.

Den som bor lengst vekk, er også eldst i flokken. Birgit (86) har slått seg ned i Leikanger, skriver Nordhordland.

Men ifølge Johan er det ingen som kan si hvem som egentlig er yngst og eldst i flokken.

Les resten av historien til søsknene Hosøy og flere saker på Nordhordland.