*Nettavisen* Nyheter.

Søskenparet funnet i god behold

Foto: Google Maps (Google Maps)

Leteaksjon avblåst på Stord etter at savnet søskenpar ble funnet i god behold.

08.04.11 21:25

Søskenparet som ble meldt savnet i Leirvik på Stord torsdag kveld, ble fredag morgen funnet i god behold. Gutten på 11 år og jenta på seks ble funnet på Leirvik skole. Der hadde de gjemt seg.

- En stor lettelse
- Meldingen om at de var funnet kom klokka 07.25. Det var en stor lettelse. Nå er søskenparet tatt med til lensmannskontoret på Stord slik at vi skal få mer detaljer, sier operasjonsleder Torgeir Stødle ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Nettavisen. Barnevernet er også koblet inn, melder TV 2.

Fredag morgen gikk politiet ut i mediene og ba folk i området lete gjennom skur og garasjer etter det savnede søskenparet, men det var altså på den lokale skolen de ble funnet - ti timer etter at de ble meldt savnet.

- Låste seg inne på skolen
- Det vi har fått opplyst så langt er at de to skal ha kommet seg inn på skolen og låst seg inne på et rom. Der skal de ha gjemt seg, sier Stødle.

En av de siste observasjonene av søskenparet ble gjort på skolen torsdag ettermiddag. Politiet sier skolen ble gjennomsøkt torsdag kveld.

Lensmann Odd Harald Hovland sier til Haugesunds Avis at de to barna skal ha vært inne på skolen hele natten. De var tørre og i god behold da de ble funnet.

Rundt 50 personer deltok
Letingen pågikk gjennom hele natten med et stort antall letemannskaper og med bistand fra hundepatruljer og Sea King redningshelikopter.

- Mellom 40 og 50 personer har vært i sving i natt, og vi har også hatt bistand fra Sea King redningshelikopter i utkanten av Leirvik, men letingen har ennå ikke gitt noen resultater, uttalte operasjonsleder Gunnar Sande ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Nettavisen klokka 06 fredag. Da pågikk leteaksjonen fortsatt for fullt, og politiet var i ferd med å sette inn nye og uthvilte mannskaper.

Meldt savnet ved 21-tiden
Søskenparet ble sist sett da de forlot huset til venner i Hadlabrekko ved 18.30-tiden torsdag, ifølge Haugesunds Avis. Foreldrene meldte de to savnet ved 21-tiden. Ti timer senere ble de altså funnet i god behold. Gutten ble også meldt savnet og det ble iverksatt en leteaksjon etter ham i mai i fjor. Også da ble han funnet morgenen etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag