Gå til sidens hovedinnhold

Søstrene Benedicte (18) og Victoria (12) omkom etter lynnedslag

Politiet frigir navn.

Det var 18 år gamle Benedicte Myrset og den 12 år gamle søsteren Victoria Myrset fra Oslo som omkom etter lynnedslaget på fjellet Melshornet i Hareid søndag.

Det opplyser politiet i en pressemelding. Navnene er frigitt med samtykke med de pårørende.

Ifølge politiet bestod turfølget av tre søstre. Den tredje ble skadet og er innlagt ved Haukeland universitetssykehus.

Politiet meldte først om hendelsen klokken 19 søndag kveld.

– Vi fikk melding like etter klokken 17 om dette, det var et voldsomt uvær med mye lyn og torden. Vi scramblet det vi hadde av redningsressurser, og det ble til slutt luftambulansen som klarte å ta seg opp mellom noe lyn og torden og hentet ut den som var skadd sammen med en av dem som var omkommet. Den siste er nå hentet ut av redningshelikopteret, fortalte operasjonsleder Borge Amdam til NRK.

En av kvinnene varslet

Kvinnen som varslet politiet, sa at hun fryktet at de hun var sammen med, hadde omkommet, fortalte Amdam på en pressekonferanse på Ålesund politistasjon klokken 20 søndag.

De tre kvinnene befant seg ifølge Amdam så å si på toppen av fjellet da lynet slo ned.

– Dypt tragisk

Ulykken på Melshornet førte til at Hareid kommune etablerte kommunens kriseteam.

– Dette er en dypt tragisk situasjon. Kriseteamet er etablert, og vi sitter i møte nå og planlegger hvordan vi skal følge dette opp på best mulig måte, sa ordfører Bernt Brandal til Sunnmørsposten kort tid etter at hendelsen ble kjent.

Oslo-ordfører: Stor tragedie

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sier til VG at dette er en stor tragedie som rammer en familie hardt.

– Det er noe jeg tror vi alle føler oss berørt av, sier hun og legger til at Oslo kommune vil stå klare for å hjelpe familien.

Benedicte Myrset gikk på Ullern videregående skole i Oslo. Rektor Torill Røeggen sier til Avisa Oslo at skolen nå forsøker å få åpnet for elever som vil snakke med noen, og at det vil avholdes en minnestund etter ferien.

Fjellet Melshorn er 668 meter over havet, og det er et populært turmål. Det var skiftende vær i Møre og Romsdal søndag, og flere redningsaksjoner ble satt i gang i forbindelse med lyn og torden.