*Nettavisen* Nyheter.

Söta bror blir stadig fetere

Stockholm (NTB-TT): Nesten halvparten av svenskene er nå overvektige eller direkte fete. Siden slutten av 1980-tallet er söta bror i snitt blitt nesten fem kilo tyngre, skriver avisen Metro.

49 prosent av den svenske befolkningen veier mer enn sunt er, het det på gratisavisens nettsider onsdag. Verst er det i den midtsvenske regionen Dalarna, der 56 prosent av innbyggerne er tyngre enn de burde, mens tallet i hovedstaden Stockholm er på bare 44 prosent.

- Vi vet ikke hvorfor det er spesielt ille i Dalarna. Men overvekten i befolkningen stiller oss overfor en stor utfordring, sier Suzanne Westberg som er ansvarlig for folkehelse ved den regionale myndigheten Landstinget i Dalarna.

Deler av forklaringen på ulikheten mellom forskjellige grupper i den svenske befolkningen kan trolig finnes i ulikt utdanningsnivå, forklarer professor i livsstil Mai-Lis Hellénius. - De mer velstående gruppene står friere når det gjelder kosthold og fritidsaktiviteter, sier hun.

En gang i tiden var det de rike som var runde i kroppsfasongen: Man kunne se på dem at de hadde råd til mat. I dag er det helt motsatt, en slank kropp er et synlig tegn på at man er vellykket, forklarer Hellénius overfor Metro. (©NTB)'

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.