*Nettavisen* Nyheter.

Sotsji-aktivist går til sultestreik etter dom

Moskva (NTB-AFP): En russisk miljøaktivist som er dømt til tre års fengsel for å ha kritisert miljøskader i forbindelse med OL i Sotsji, har gått til sultestreik.

Jevgenij Vitisjko ble i fjor dømt til tre års betinget soning i en straffekoloni for å ha malt slagord på et gjerde. Etter å ha blitt pågrepet for å ha bannet på en bussholdeplass i begynnelsen av februar, anses betingelsene for utsettelse av straffen som brutt, og han må sone.

Den 40 år gamle geologen har nektet å spise siden han ble dømt 12. februar, opplyste organisasjonen hans, Miljøvakt i Nord-Kaukasus, mandag.

Den internasjonale olympiske komité IOK sa i helgen at de var blitt forsikret av russiske myndigheter om at dommen mot Vitisjko ikke hadde noen forbindelse med OL. Men menneskerettsorganisasjonen Amnesty International har fastslått at Vitisjko er en samvittighetsfange utsatt for en kampanje fra Russlands myndigheter.

Også den norske miljøorganisasjonen Bellona har gitt sterk støtte til Vitisjko og kritisert russiske myndigheter.

I en annen sak har politiet i byen Krasnodar pågrepet en aktivist for å kritisere OL i Sotsji og fått ham dømt til åtte dagers varetekt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.