RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sov billig, hipt og best

Det går faktisk an å bo både billig og hipt i en storby. Her er de ti flotteste pensjonatene.

(SIDE2): Det er 600.000 som har stemt frem det beste av pensjonat og vandrerhjem verden over. Dette er brukere av Hostelworld og de har plukket ut de ti fineste av 15.000 overnattingsalternativer.

Morsomt og rent
Brukerne skulle rangere sine favoritter på grunnlag av stedets karakter, sikkerhet, beliggenhet, personale, renslighet og hvor «morsomt» oppholdet hadde vært.

Listen for 2007 ble som følger:

1. Flamingo Hostel, Krakow, Polen
2. Mama’s Hostel, Krakow, Polen
3. Clarence Castle, Toronto, Canada
4. Jetpack City Hostel, Berlin, Tyskland
5. Hostel Estoril, Buenos Aires, Argentina
6. Hilux Valencia – Feetup Hostels, Valencia, Spania
7. Hostel of the Sun, Napoli, Italia
8. Travellers House, Lisboa, Portugal
9. Backpacker Hostel K’s House, Tokyo, Japan
10. EastSeven Berlin Hostel, Berlin, Tyskland

Her er verdens beste vandrerhjem og pensjonat presentert.

Drøm hipt
Den britiske avisen The Guardian har tatt utgangspunktet i denne listen, men tatt inn et nytt kriterie – design. Med sin liste vil de vise hvor langt vandrerhjem og pensjonat har kommet for å tilfredsstille sine gjester. På denne siste listen finner vi overnatting i London, New York og Paris som ikke står tilbake for andre hippe alternativ.

Minimalisme og funksjonalitet er blitt en naturlig del av billig overnatting.

Her er designpensjonatene:

1. Flamingo, Krakow

- På topp også her. Ikke bare design, men et rolig leseområde og en flott nettside drar den helt opp. Dobbeltrom fra 190 kroner.

2. Oops! Paris

- Fint navn, fantastiske sosiale områder og det er gåavstand til Latinerkvarteret. Skandinavisk interiør og renslighet. Dobbeltrom fra 250 kroner.

3. One Florence Close, Singapore

- Her er atmosfæren både funky og funksjonell. Ligger i den nordlige delen av Singapore og består av åtte forskjellige designrom. Dobbeltrom fra 275 kroner.

4. Czech Inn, Praha

- Et vakkert bygg fra 1800-tallet og har alt fra sovesaler til enkeltrom. Her kan du også bo over en lengre periode. En attraktiv bar og kafé bør du få med deg uansett om du bor en helt annen plass. Dobbeltrom fra 400 kroner og en seng i sovesal koster deg en 100-lapp.

5. Youthpalace, Davos

- Ikke en plass for næringslivstopper, men veldig hipt for dem som fortsatt studerer. Dette er uansett moderasjon med stil, for standarden på stedets design er det ingenting å si på. Dobbeltrom fra 275 kroner.

6. Ostinato, Buenos Aires

- Et designpensjonat som vil hjelpe deg til å bli en integrert del av byen. Her kan du også lære spansk hver onsdag. Ellers har både et enormt kjøkken og rommene fått masse ros. En seng får du for rundt 70 kroner.

7. Base Backpackers, Australia og New Zealand

- En kjede som også har tenkt design. Har redefinert begrepet vandrerhjem og gjort livet bedre for backpackere fra en hel verden. Her finnes det egne etasjer for kvinner, men det kan også være i overkant sosialt på fellesområdene. For under 150 kroner får du et dobbeltrom.

8. Hilux, Valencia

- Et hipt hostel i en hipp by. En plass hvor man kan slappe av, ta det rolig og nyte livet på balkongen. Lokale artister har dekorert de ti rommene som her tilbys for under 300 kroner natta.

9. Hotel QT, New York

- Over 700 kroner for et dobbeltrom er en stiv pris, men dette er New York og Manhattan. Sentralt, trangt, stilig og behagelig.

10. Ashlee House, London

- Funky design i nærheten av King's Cross. Lobbyen er avant-garde og personalet er klar med de beste lokale tipsene. Dobbeltrom får du for 250 kroner og da er frokosten inkludert.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere