RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soverommet ble overvåket av naboen

Foto: Privat/Per Eckholdt
Sist oppdatert:
Fant skjult mikrofon og webkamera i veggen på soverommet.

(kv.no:) – Det er aldeles forferdelig å tenke på at naboen har sittet og hørt og sett på meg, sier Ann Birgit Strand til KV.

Overvåkingen ble avslørt torsdag da Strand skulle ha hjelp til å fjerne en vegg i soverommet sitt. Da en snekker rev veggen oppdaget han to kvadratiske kasser inne i veggen mellom Strands leilighet og naboens. Kassene var fôret med putetrekk og Glava. I den ene kassen ble det funnet en mikrofon, mens det i den andre ble funnet spor etter et «spionkamera» eller såkalt webkamera.

Trodde det var mus

– Mot mitt soverom var kassene åpne, mens det var en skyvedør i kassene inn mot naboens leilighet. Jeg har ofte hørt lyder i veggen, men har tenkt at det sikkert bare var mus. Lydene var kraftigst og mest aktive om kvelden og natta. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi drømt om at naboen drev og overvåket meg, sier hun.

Hva hadde du følt om du oppdaget det samme hos deg? Si din mening i kommentarfeltet!

Kragerøkvinnen mener at «spionkameraet» som var montert for å se inn i hennes soverom, er flyttet flere ganger. Spionkameraet i Strands soverom gikk direkte inn i naboens stue. Under trappen mellom etasjene i leiligheten er det nemlig oppdaget et hull i veggen mellom leilighetene. Gjennom dette hullet kommer man direkte inn i en av naboens boder.

Flere anmeldelser

– Jeg er slått helt ut av dette, sier hun.

Strand forteller at naboskapet ikke har vært det beste etter at hennes eksmann flyttet ut på slutten av 1990-tallet. Hun forteller at hun flere ganger har anmeldt naboen blant annet for seksuell trakassering uten at noe har skjedd.

Ingen kommentar

– Men dette topper absolutt alt, slår hun fast.

– Dette vil jeg ikke si noen ting om og har ingen kommentarer, bortsett fra at jeg synes politiet ikke opptrådte korrekt da de kom inn i min leilighet, sier naboen som er mistenkt for å stå bak overvåkingen til KV.

– Jeg synes bare dette er trasige greier, og jeg minner om at tidligere anmeldelser av meg er henlagt med bakgrunn i bevisets stilling, avslutter naboen.

Beslag

– Jeg kan bekrefte at vi har gjort beslag av et overvåkingskamera og en mikrofon i denne saken, forteller etterforskingsleder ved Kragerø politistasjon, Thor Erik Hegle til KV.

Hegle forteller også at politiet har funnet hull i veggen mellom leilighetene.

– Hull hvor man kan filme inn i naboleiligheten, sier han.

– Hva skjer videre?

– Vi vil avhøre både fornærmede og mistenkte og høre hva de har å forklare. Forholdet er anmeldt og det er opprettet sak. Som følge av beslaget er mistenkte blitt siktet, sier etterforskingsleder Hegle.

Det har ikke lyktes KV å komme i kontakt med snekkeren som rev veggen på soverommet til Ann Birgit Strand.

Les flere saker på KV her

Hva hadde du følt om du oppdaget det samme hos deg? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere