RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovjetunionen skapte bølger på Stortinget

Høyres påstand om at SV delvis ble stiftet på bakgrunn av et forsvar for Sovjetunionen, får SV-nestlederen til å se rødt.
Høyres påstand om at SV delvis ble stiftet på bakgrunn av et forsvar for Sovjetunionen, får SV-nestlederen til å se rødt. (Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
Påstanden fra Høyres Øyvind Halleraker om at SV hadde sympatier med Sovjetunionen da forløperen SF ble stiftet, får partiets nestleder Bård Vegar Solhjell til å se rødt.

- Han bør dokumentere påstanden eller legge den død og maktesløs, krever Solhjell.

Torsdagens debatt om regjeringens utenrikspolitikk nådde ikke de store emosjonelle høyder før Halleraker grep ordet. Høyre-representanten slo ikke bare fast at SV ble stiftet på NATO-motstand, men at partiet også sympatiserte med Sovjetunionen, noe Solhjell gikk i rette med.

Bård Vegar Solhjell (SV).

- Hørte jeg rett? spurte Solhjell indignert, før han foreleste om partiets forløper SFs ønsker om en tredje vei i sikkerhetspolitikken – utenom stormaktene.

- Jeg greide tydeligvis å provosere Solhjell, men vi behøver ikke gå langt tilbake i stortingsprotokollene for å finne eksempler på SV-hyllest av sosialistiske regimer, sier Halleraker til NTB. Han ser ingen grunn til å beklage påstanden.

- Nei, men jeg skjønner jo at det er frustrerende for SV å se hvor viktig NATO er blitt for Norge og hvor mislykket det sovjetiske prosjektet var. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere