RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovnet fra pizza - dømt til fengsel

Tromsø (NTB): Det er ikke lurt å sovne etter man har plassert en pizza i ovnen. Særlig ikke om man har narkotika og våpen i leiligheten, og blir vekket av politi og røykdykkere.

Etter en fest i januar i fjor kom en 27-åring hjem til leiligheten sin i Tromsø ut på morgenkvisten. Han skrudde på komfyren, la en pizza i den, satte seg i sofaen og sovnet. 27-åringen våknet imidlertid ikke av duften av ferdigstekt pizza, men ble i stedet vekket av røykdykkere som hadde tatt seg inn i leiligheten for å ta seg av røykutvikling forårsaket av en forkullet pizza, skriver Nordlys.

Etter hvert dukket også politiet opp. De fant en slåsshanske og 35 gram hasj i leiligheten. Nå er mannen dømt for brudd for straffelovens narkotikabestemmelser, våpenloven og ikke minst brann- og eksplosjonsloven, som sier at «enhver plikter å vise alminnelig forsiktighet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges».

Nord-Troms tingrett mente 45 dagers fengsel og en bot på 6.000 kroner var en passende reaksjon. Fullbyrdelsen av fengselsstraffen er utsatt med en prøvetid på to år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere