RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovnet under forbikjøringen

(Google)
Sist oppdatert:
Varebilen var på vei forbi en trailer her på E6 i Østfold da sjåføren sovnet.

- Denne gangen gikk det veldig bra. Det ble ingen personskade i ulykken, og det er bare flaks for på E6 er det høye hastigheter og stort skadepotensial, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Ulykken skjedde på E6 like nord for Eidetunnelen ved 06-tiden torsdag morgen.

Varebilen lå i venstrefil og var på vei forbi en trailer da den plutselig skjente ut mot venstre og traff midtdeleren. Deretter skjente varebilen over i høyre fil og traff traileren.

Sammenstøtene ga varebilsjåføren en brutal oppvåkning, og han klarte deretter å parkere bilen på veiskulderen. Det samme gjorde trailersjåføren og kort tid senere kom politiet.

- Den eneste rimelige forklaringen på ulykken var at han hadde sovnet bak rattet. Konfrontert med dette på stedet, så erkjente han også dette overfor politiet, sier operasjonsleder Marstad.

Mannen mistet førerkortet på stedet og vil nå bli anmeldt.

- Han kan vente seg en bot av en viss størrelse, sier operasjonslederen.

- Hvor ofte opplever dere at folk sovner bak rattet?

- Det skjer for ofte, og er nok langt mer vanlig enn det politiet avdekker. Folk våkner jo igjen under sammenstøtet, sier Marstad.

Han oppfordrer bilistene på det sterkeste til å ta fem minutters pause fremfor å fortsette bilferden med blytunge øyelokk.

Mange bilister er slitne og tar ofte ikke hensyn til det. Når du er for sliten er det bedre å svinge av veien, ta en pause og få i seg litt veske, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere