RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo 20150528. Venstres partileder Trine Skei Grande, SP leder Trygve Slagsvold Vedum og Krf leder Knut Arild Hareide i studio etter Debatten på NRK. Det var første dagen på jobben for Hareide etter at han fikk en gutt.
Oslo 20150528. Venstres partileder Trine Skei Grande, SP leder Trygve Slagsvold Vedum og Krf leder Knut Arild Hareide i studio etter Debatten på NRK. Det var første dagen på jobben for Hareide etter at han fikk en gutt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sp befester posisjonen som størst på midten

Senterpartiet går mest fram på et nytt partibarometer og er det klart største av sentrumspartiene.

På septembermålingen Norstat har gjort for Vårt Land, går Sp fram 1,6 prosentpoeng siden august og ligger nå på 8 prosent. Venstre er ett av partiene som faller mest og går tilbake 1,1 prosentpoeng til 5 prosent. For KrF er det bare en marginal endring, opp 0,3 til 5,6 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener hans parti står alene igjen som motkulturell røst og at det forklarer hvorfor partiet er det største i sentrum.

– Debatten har tydeliggjort at Sp har et annet verdi- og samfunnssyn enn regjeringspartiene og delvis støttepartiene, mener Vedum, som synes KrF er for regjeringstro.

– De er altfor systemtro i de store systemreformene. De bør ikke være støtteparti for en så voldsomt sentraliseringslysten regjering.

Mens Frp står stille på 12,4 prosent, faller Høyre et halvt prosentpoeng til 22 prosents oppslutning. Ap får 34,8 prosent, en fremgang på 0,4 prosentpoeng for landets suverent største parti.

De Grønne beveger seg mindre enn 0,1 og får 5,1 prosents oppslutning. Rødt er opp 0,6 til 1,7, mens SV mister en tredel av oppslutningen og går fra 5,2 til 3,5 prosent.

Det er ikke oppgitt noen feilmargin for partibarometeret, men alle endringene er innenfor det som normalt er marginen ved slike målinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere