*Nettavisen* Nyheter.

Sp kan ha begått flere lovbrudd

Oslo (NTB): Senterpartiet kan ha begått et nytt lovbrudd i partistøttesaken, da partiet ikke har oppgitt verdien av gratistjenester som ble gitt av Eidsiva Energi og Felleskjøpet Agri, skriver Dagens Næringsliv.

Sp-generalsekretær Knut M. Olsen mener på sin side at partiet ikke har brutt loven.

Eidsiva Energi og Felleskjøpet Agri betalte regningen for en film og for fornybarrapporten som ble en del av Sp-valgkampen i 2009. Olsen, som uttaler seg på vegne av partileder Liv Signe Navarsete, nekter imidlertid for at Senterpartiet har hatt noen økonomisk fordel av dette.

Arbeiderpartiets fungerende parlamentariske leder og medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Martin Kolberg mener Sp kan ha brutt loven:

- Det kan se ut som om dette faller inn under lovens definisjon, sier han til DN.

Kolberg legger til at dette i så fall, etter hans mening, er udramatisk, fordi Sp allerede har erkjent at de ikke kunne denne delen av loven.

Professor i offentlig rett Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen mener at den manglende rapporteringen er «et klart brudd» på partifinansieringsloven.

- Jeg er overrasket over at Sp ikke har tatt alle likene ut av skapet samtidig, sier Høyres Per-Kristian Foss.

Han er saksordfører når Sp-leder Navarsete og statsråd Terje Riis-Johansen er innkalt på høring i kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.