RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp kan sikre regjeringens reservasjonsforslag

Oslo (NTB): Flere stortingspolitikere i Senterpartiet vurderer å støtte regjeringens forslag til lovendring som gir fastleger mulighet til å nekte å henvise kvinner til abort.

Regjeringen har sammen med støttepartiet Kristelig Folkeparti et knapt flertall i Stortinget på tre representanter for forslaget om å la leger få mulighet til å nekte aborthenvisning. Nå viser det seg at flere representanter fra Senterpartiet kan sikre et mer komfortabelt flertall, skriver Aftenposten.

- Det er ikke utenkelig at jeg støtter forslaget, sier Sps nestleder Trygve Slagsvold Vedum. Han legger til at han vil lese innspillene som kommer fram i høringsrunden før han tar stilling.

Nestleder i Stortingets helsekomité, Kjersti Toppe (Sp) er tilhenger av forslaget.

- Jeg mener prinsipielt at det skal være mulig med en reservasjonsadgang for fastleger, sier Toppe. Hun mener mange av forbeholdene i høringsnotatet, som at kommuner fritt kan nekte reservasjonsadgang lokalt, er fornuftige.

Sps stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen er også positiv. Sp-leder Liv Signe Navarsete vil på sin egen side ikke ta stilling ennå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere