Sp-leder: - Vi skal gjøre det beste lokalvalget i partiets historie

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på landsmøtet på Hamar fredag.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på landsmøtet på Hamar fredag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sp er samlet til landsmøte på Hamar mens meningsmålinger tyder på at de kan bli Norges tredje største parti.

22.03.19 15:01

OSLO (Nettavisen, NTB): - Vi er det eneste partiet i Norge som har hatt medlemsvekst fem år på rad. Hittil i år - det har nesten vært en drøm- hver dag har vi fått over 20 nye medlemmer, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum overfor partifellene på Hamar fredag.

- Vi skal gå fram fordi vi skal ha en annen retning. Sammen er vi sterke. I år har jeg ett mål: Vi skal gjøre det beste kommune- og fylkestingsvalget i partiets historie, sa Slagsvold Vedum.

Senterpartiet holder sitt landsmøte på Hamar og kan glede seg over medvind på meningsmålingene før lokalvalget til høsten. Partiet kan bli Norges tredje største. Gjennomsnittsmålingene til kommunestyrene gir Sp 15,1 prosent ifølge Pollofpolls.no.

Snakket om oppveksten

- Jeg tar ingenting for gitt, men vi har en målsetting om å komme ut av valget som et av landets tre store partier. Slik det ser ut nå, er det fullt mulig at vi får det til, uttalte partilederen til NTB onsdag.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum innledet på landsmøte klokka 09.30 og startet med å fortelle om sin egen oppvekst og familie på Ilseng og hvordan dette har formet ham.

Han fortalte om oppveksten som bakteppe for nedsabling av regjeringens Nav-reform.

- Svaret reformen gir, er at mer av kontakten skal skje via en skjerm og på chat. Men det er ikke slik at kontakt med en dataskjerm kan erstatte samtalen over kaffekoppen, sa Vedum.

Harselerte med kritikerne

Vedum vil flytte makten til den enkelte medarbeider i lokalsamfunnene. I talen harselerte han med beskyldninger om at Senterpartiets politikk er bakstreversk:

- Jeg er så overbevist om at store systemer gjør mennesker små. Systemene bare vokser og vokser. Nærhet er ikke problemet, det er nærhet som er svaret.

I talen vil Slagsvold Vedum også snakke om Senterpartiets historie og utsiktene før lokalvalget:

- Senterpartiet kan gjøre vårt beste kommunevalg i partiets snart 100-årige historie. Partiet er i framgang over hele landet. Vi har fått flere medlemmer hvert eneste år fem år på rad. Til nå i år har vi fått over 20 nye medlemmer hver eneste dag. Aldri før har vi stilt valglister så mange steder, vi nærmer oss valgliste i hver eneste kommune i hele Norge.

- Vil stanse North Connect-kabelen

Vedum vil som ventet varsle kamp mot det Sp mener er salg av norske naturressurser og bedrifter. Han vil blant annet advare mot nye eksportkabler av norsk strøm.

- Vi vil stanse North Connect-kabelen. Norsk energi og norske ressurser skal brukes til å skape norske arbeidsplasser. Som norske folkevalgte skal vi sikre at fabrikkene bygges i Norge, ikke i Storbritannia eller EU, er ett av Vedums budskap i talen fredag ifølge Senterpartiets pressetjeneste.

I Vedums tale vil han si at Senterpartiet er det tydeligste politiske alternativet til det han kaller «Høyre- og Frp- regjeringens sentraliserings- og forskjellspolitikk».

Klikk på bildet for å forstørre.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på partiets landsmøte på Hamar fredag. Foto: Bilde fra web-tv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.