RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-leder skjønner ikke KrFs Frp-vurdering

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kan ikke forstå hvorfor KrF vurderer samarbeid med det han kaller partiets motpol.

Oslo (NTB): - Jeg mener det er mellom de fire partiene Sp, SV, Ap og KrF du finner de beste politiske løsningene, sier Trygve Slagsvold Vedum til Stavanger Aftenblad.

I Senterpartiets forslag til valgprogram for neste år, som ble lagt fram tidligere denne uken, er det mye som kan minne om KrF-politikk. Det er blant annet foreslått fortsatt kontantstøtte, økt bistand, restriktiv alkoholpolitikk, konservativ bioteknologilov og styrket jordvern.

- Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor KrF vurderer et samarbeid med en regjering dominert av Høyre og Frp. På svært mange viktige områder er jo Frp selve motpolen til KrF. Det tror jeg også mange KrF-velgere ser, sier Vedum.

Lørdag skal KrF-ledelsen konkludere når det gjelder samarbeidspartnere etter valget. Signalene så langt tyder på at de kommer til å stille på motsatt side av de rødgrønne og jobbe for et regjeringsskifte.

På spørsmål om Vedum åpner for å ta KrF med i den rødgrønne regjeringen, svarer han at de er åpne for å samarbeide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere