*Nettavisen* Nyheter.

Sp-ledere positive til kraftlinjer

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Dermed kan det være flertall i regjeringen for luftspenn i Hardanger.

26.01.11 15:25

Tirsdag i neste uke mottar olje- og energiminister Terje Riis-Johansen rapportene fra de fire utvalgene som har vurdert sjøkabelalternativet.

Utvalgene ble satt ned etter at regjeringen møtte massiv motstand for å ha konkludert med at det skulle bygges kraftlinjer med luftspenn i naturskjønne Hardanger.

Mens Arbeiderpartiet har vært for luftlinjer, og SV vil ha sjøkabler, har Senterpartiet vært delt i spørsmålet. Nå ser det imidlertid ut til å være mer enighet i Sp også. Nationen har vært i kontakt med 15 av partiets fylkesledere, og 11 av de 15 uttrykker en klar støtte til masteutbygging.

- Jeg er tilhenger av master. I et miljøregnskap er det underlig å bare vektlegge utseendet, sier fylkesleder Kristen Bjormyr i Aust-Agder, som mener motstanden mot luftspenn har vært overdrevet.

Fylkesleder Ole Smeplass i Nordland mener bruken av ordet «monstermast» har sporet debatten helt av. Han mener det skal mye til for at det ikke skal kunne bygges høyspentledninger.

Partileder Liv Signe Navarsete påpeker overfor avisen at Sp ikke vil trekke noen konklusjon før utvalgene har lagt fram sine rapporter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag